13 December 2011

Kek Batik



Bahan-bahan:

250g biskut marie- (ikut selera sbyk mana nak letak)
250g butter
1 cawan milo
5 sudu besar serbuk koko
1 sudu besar esen vanila
1/2 tin susu pekat
1/2 cawan air



Cara-cara
Campur milo, serbuk koko,
esen vanila, susu pekat,
air dan telur di dalam periuk.

Kacau sehingga sekata
dan panaskan di atas api yang sederhana.
Masukkan butter ke dalam periuk dan
kacau sehingga adunan menjadi pekat.
Masukkan biskut marie dan kacau sehingga sebati.
Masukkan adunan ke dalam bekas dan mampatkan.
Sejukkan dalam petik sejuk
selama 1 jam sebelum dihidangkan.



5 comments:

  1. wahhh sedapnya...mintak cket...=) saya pun pna cuba wat kek batik..tetapi xda letak telur...tetap menjadi...pasni leh try yr recipe lak..=) tq..

    ReplyDelete
  2. dah lama tak buat.. ni yang rasa nak buat gak ni.. ^-^

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaaaaaaaaaaa kak kam...saya pon dah lama tak buat kek paling senang ni :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Kamsiah

    anak2 saya suka kek ni

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. dulu masa mula mula makan, saya tak sangka kek ni dibuat dari biskut marie. hehehe

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.