07 January 2012

Komtar & Muzium Negeri Pulau Pinang

Salam untuk pembaca yg singgah di sini
lama jugak saya tak mengemaskini blog
mood berblog bagaikan chipsmore
kejap ada...kejap hilang...

Semalam...cuti sabtu pertama
hubby ajak ke Penang
utk repairs lens DSLR
sesambil tu...melencung sambil perabih duit..

Lokasi :Komtar



raya cina dah dekat
gebung beli belah meriah
dsgn tanglung berbagai saiz..


belek..letak..belek..letak..


gelang manik/kristal berwarna warni



puas tawaf di Komtar
hingga kebas kaki
turun naik escalator
akhirnya yg di beli cuma kasut utk berjoging hehe
mencari jeans yg berkenan dihati
tp hampa..tak jumpa...

Pertama kali datang ke muzium

saya perasan...hanya saya sekeluarga org melayu
pengunjung lain...mat & minah saleh



the red kebaya...

dan bermula lah aksi2 pelik oleh anak2 saya
anak saya kata
"abg komunis ni hensem..."

gambar2 yg blur adalah dari X6 saya
takleh guna flash dlm muzium...



mesin taip lama

banyak gambar yg tak boleh di 'buka'
samada DSLR yg kena format semula
atau memori card nya yg rosak...



24 comments:

  1. Assalamualaikum Kamsiah

    boleh ambil gambar dlm muzium tu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tgk pelancng elaks ja amik gambar,saya pun tumpang sekaki...takde staff yg larang pun...

      Delete
  2. Wah!Komtar kembali meriah,
    tak pernah sampai pula muzium ni.

    ReplyDelete
  3. kak..... dengan anak-anak dara tu mcm adik beradik;)

    ReplyDelete
  4. Kak..dh selesai ke problem gambar tak leh bukak tu?? kalo tak selesai lagi..sy dh jawab kat wall fesbuk akak..hehe..

    ReplyDelete
  5. nice shots..saya dah lama tak sampai ke utara..penang pun belum ronda byk tempat lagi :-)

    ReplyDelete
  6. lamanya saya tak gi komtar kak... ingat last tahun 2009 kot... hehe..tentu byk berubahkan...
    penang state muzium pun belum pernah pi...nampak sgt duduk penang tp tak pernah pegi...haha
    nampak menarik kan muzium tu...byk barang sejarah...

    ReplyDelete
  7. Amboi seronok betui pi penang dgn anak-anak.. posing sana posing sini.. comel-comel belaka..

    ReplyDelete
  8. Salam Kam,

    Kak Ani sekeluarga kalau ke area KOMTAR ni mesti nak cari jeruk di kawasan berhampiran. Akak tak ingat nama jalannya, Kam mesti taukan.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum

    cara pic itu ditangkap..semuanya cantik2 belaka

    ReplyDelete
  10. Wah!Kat lubang bulat tu pun sempat berposing.

    ReplyDelete
  11. kulim dok kt mana ? sy pon org kulim gak

    ReplyDelete
  12. Saya dah lama tak ke Penang....anak2 sibuk ajak, tapi masa tak mngizinkan lagi...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..

    Baru hari ni tau kat Komtar tu ade muzium..
    Boleh amik gambar plak tu...Kalau gi Penang
    sure saya ke Komtar...

    ReplyDelete
  14. saya sempat menggunakan mesin taip macam tu .. bayangkanlah kalau kita tak ada komputer sekarang ini !

    ReplyDelete
  15. teringin nk pegi komtar, xpernah masuk huhuuu

    ReplyDelete
  16. Salam sweetie,

    Bestnyer jln2 kat Pinang.

    ReplyDelete
  17. "uwaaa lamanya tak pi komtar..dulu2 asyik pi komtar manjang...tiap2 minggu...la ni camana komtar tu agaknya?"

    ReplyDelete
  18. Salam kenalan kak,

    Sy xsampai2 lagi ke Komtar .. sumai biaselah zaman bujang dulu ;)

    Bestnye anak2 dah besar ...

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.

    Tumpang melihat barangan muzium di sini sahaja. :)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.