29 November 2013

Selamat Harijadi Sayang...

Harijadi si bongsu ni jatuh pada 27 hb lps
tp tunggu ada mood baru
nak buat entri ni
(musim hujan,mood pun beku)
seisi rumah diserang selesema
pejam celik dah 7 th
begitu cepatnya masa berlalu
sedangkan kengerian berada didewan bedah masih terbayang2
dia dilahirkan melalui pembedahan
dgn beratnya 3.50kg

Sebelum tu saya biasa dengar
akan sakit bersalin melalui pembedahan
kata mereka,bila hilang ubat bius
sakit yg terasa bukan kepalang
bila merasainya sendiri
ia tidak seperti digambarkan

ubat bius tu tak hilang selepas beberapa jam
atau beberapa hari
atau beberapa bulan

saya tak pasti pengalaman org lain
tp jika diberi pilihan
antara bersalin normanl.induce,vakuum atau cesar
saya akan pilih cesar
sbbnya langsung tak merasa sakit



BANANA CHOCOLATE MOUSSE CAKE
dibuat oleh Alia utk si adik
kek ala2 kat Resepi Rahsia tu

pengambaran terpaksa dibuat dalam rumah
sbb hujan yg teramat lebat diluar
 





mini beger ni jugak dibuat Alia
 

mak dah berumur 40 lbh ni pun
tak pernah sambut harijadi

21 comments:

  1. hapy besday utk si bongsu...comel dia

    ReplyDelete
  2. Selamat ulang tahun kelahiran sayang...semoga menjadi anak yang solehah, berbakti kepada ibu dan ayah...semoga diberi keberkatan dalam hidup...aamiin

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Lahir pada anak bongsu kak Kamsiah..
    semoga berjaga dunia & akhirat.
    Kak, cake tu buat sendiri ke.. burger tu cute lah.. nnt nk try buat lah..mst anak2 suka ;)

    ReplyDelete
  4. selamat hari jadi alia..semoga jadi anak yg berjayadunia akhirah..
    yer ker kak tak sakit..tp branak normal pengalaman yg paling indah:)

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Lahir si comel...untung akk...anak dara akk pndai msak...macam akk jugak...

    ReplyDelete
  6. happy belatad birthday sayang... seronok dah ada anak yg besar2 & rajin menolong ni kan !

    ReplyDelete
  7. happy belated birthday si bongsu..

    aah kak..saya pun tak berapa sakit masa bersalin bedah tu.. rezeki masing masing kot..

    cantiknya kek tu..pandai kakaknya buat..

    ReplyDelete
  8. tahniah untuk anak tu, comell..
    yuppp cesar 1st time kira ok, bila 2nd and 3rd, ngilunye bertambah2 sbb kene potong tempat sama... pengalaman la yg ketiga,... rasa macam disiat2, tambah benang tertinggal, p klinik potong.. fuiiiiiiii
    itulah pengorbanan kita, semoga anak2 menghargainya kan...

    ReplyDelete
  9. untung ada anak dara . dah boleh diharapkan ... lepas ni blh wat utk b'day mama nya lak ...

    ReplyDelete
  10. Happy belated bufday...comey ja dia...

    Aina tak pernah merasa bersalin bedah tapi rasa macam ngeri pulak...

    ReplyDelete
  11. Sanah helwah Alia .. moga menjadi anak soleha..

    Akak, anak sulung bedah bersalin, Alhamdulillah tak sakit... rezeki masing-masing kan :)

    ReplyDelete
  12. happy birthday comel….cantik je dia posing pakai baju biru tu (kat tasik taiping aritu ekk?)……btw wow terernya kakak ala2 resepi rahsia kek & mini burger. berbaloi2 gitu kan.

    ReplyDelete
  13. SElamat membesar tasya..
    seronok akak masih ada anak seusia tasya ni utk layan karenah comel dia..hihi.

    Tp kak...kalo sy dulu mmg sy suka bersalin normal. Tp sekiranya laa Allah bagi rezeki lagi skang ni utk sy merasa pengalaman tersebut...sy rasa..sy pilih pembedahan kot sbb mcm takde daya teran dh, huhu..

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday :D:D May Allah bless her. Cantiknyer kek, kalah yang resepi rahsia tu tau. Besar jugak dia masa baby kan.

    ReplyDelete
  15. Comelnya si bongsu..
    Selamat hari lahir sayang..semoga mnjdi anak yg cemerlang dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  16. Anak pertama saya lahir secara cesarean sebab terlalu kecil (2.4 kg). Kata isteri jika diberi pilihan dia mahu lahir secara biasa, lebih natural dan dapat merasai detik-detik pengorbanan seorang ibu. Sebab itu anak kedua hingga keenam semuanya dilahirkan secara biasa, walaupun anak ketiga dinasihatkan oleh doktor lahir secara cesarean, tapi isteri tidak mahu...

    ReplyDelete
  17. Selamat ulang tahun...si comel. Semoga membesar sihat dan menjadi insan berguna kebanggaan ibu bapa.

    ReplyDelete
  18. untungle jadi anak kecil..semua prepared something untuk dia..
    happy belated birthday,alia

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.