Hari ni masak awal
jam 9.30 dah siap terhidang
Alia nak balik ke Shah Alam jam 11 pagi nanti
so ni sbg sarapan merangkap makan tengahari sekaligus
Alah masak pun yg simple2 ja
ikan goreng dan ayam goreng serta asam pedas keladi ni
dah mencukupi
asam pedas ni bahan dan cara memasaknya
amat mudah dan rendah kolestrol
blend beberapa biji cili kering,bawang merah,bawang putih
tuang kedalam periuk yg berisi air
masukkan beberapa keping asam gelugur
sebatang bunga kantan dan daun kesum
saya tak letakkan belacan atau ikan bilis
sbb nak jaga BP saya
saya suka bahagian isi keladi tu..
feveret nie!
ReplyDeleteAkak pun suka asam rebus keladi ni kamsiah..
ReplyDeleteKalau akak tumbuk ikan bilis sikit..
Kalau kakak bukan isi keladi dia aje suka batang keladinya pun suka juga sebab lembut-lembut - sedapnyaaaa:)
ReplyDeletesukanya... asam pedas utara stail... best nih klu dpt hirup kuah....:)
ReplyDeleteLamanya rasa tak makan lauk keladi.. nak masak rasa macam membazir sebab saya sorang je yang makan.
ReplyDeletesimple sgt resepinya...
ReplyDeleteTapi saya tak pandai makan keladi... heheheh
Asam pedas orang utara!
ReplyDeletesedapnya asam pedas keladi
ReplyDeletefavourite saya!
ReplyDeleteSEDAP melampau
keladi je tanpa isi lain yek kak....
ReplyDeleteSaya suka hidangan simple & berkuah camni.. Kalau pedas lagi syiok..
ReplyDeleteBebila oleh cuba resepi ni..
sedapnya asam pedas keladi nak kena cari keladi lah lagi ni
ReplyDeleteAsam pedas keladi selalu jumpa dan makan..tapi asam pedas sulur keladi dah berpuluh tahun tak makan..1st & last makan masa arwah tuk masih ada...
ReplyDeleteHmmm terliur
ReplyDelete