Semakin pahit sesuatu sayuran/ulam tu
semakin baik utk kesihatan
umpama peria,pucuk mengkudu buah beka dll
tp berapa ramai yg sanggup memakannya
bunga betik antara ulam yg pahit rasanya
jika dibuat kerabu,kurang sikit rasa pahitnya tu
buah putat
rasanya sikit kelat tp enak dibuat ulam
jika dicicah dgn sambal belacan campur kuinin
fuhh..hilang kejap rasa pahit..
Sedapnya ulam-ulaman ni khamsiah..😋
ReplyDeletesedapnya ulam-ulaman.....
ReplyDeleteSemua list di atas saya suka.. ☺
ReplyDeleteSA pun dah start makan ulam- ulaman dan semua sayur yang boleh bantu turunkan tekanan darah tinggi..alhamdulillah...tekanan maintain sekarang..
ReplyDeleteAda petua rebuskan bunga betik dengan daun jambu untuk hilangkan pahitnya.
ReplyDeleteAsalam. Semoga sihat ya kamsiah sekeluarga..Doa tiap saat mohn pada Allah kesihatan ya.
ReplyDeleteBab masakan apa ja memang blogger Kamsiah otai tau. nak bagitau terliur..hehehe..cantik gambar2nya