29 November 2018

Pahit Itu Penawar

Semakin pahit sesuatu sayuran/ulam tu
semakin baik utk kesihatan
umpama peria,pucuk mengkudu buah beka  dll
tp berapa ramai yg sanggup memakannya



 bunga betik antara ulam yg pahit rasanya

jika dibuat kerabu,kurang sikit rasa pahitnya tu


buah putat
rasanya sikit kelat tp enak dibuat ulam



jika dicicah dgn sambal belacan campur kuinin
fuhh..hilang kejap rasa pahit..

6 comments:

  1. SA pun dah start makan ulam- ulaman dan semua sayur yang boleh bantu turunkan tekanan darah tinggi..alhamdulillah...tekanan maintain sekarang..

    ReplyDelete
  2. Ada petua rebuskan bunga betik dengan daun jambu untuk hilangkan pahitnya.

    ReplyDelete
  3. Asalam. Semoga sihat ya kamsiah sekeluarga..Doa tiap saat mohn pada Allah kesihatan ya.
    Bab masakan apa ja memang blogger Kamsiah otai tau. nak bagitau terliur..hehehe..cantik gambar2nya

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.