Meskipun saya bukan berasal dari N9
Namun masakan dari sana
berjaya mencuri hati saya
Masak lemak cili api
Masakan ringkas namun boleh membuatkan tak pandang lauk lain dah
Bg saya masak lemak cili api
Akan lbh sedap jika mengunakan kunyit hidup,serta pekat dan pedas kuahnya
Jom tengok apa yg telah saya masak
lemak cili api ni
Ayam masak lemak cili api
Ayam campur rebung massk lemak cili api
Jantung pisang masak lemak cili api
Udang campur rebung masak lemak cili api
Kulat sisir campur udang massk lemak cili api
Udang masak lemak cili api
Ketam masak lemak cili api
Ikan patin masak lemak tempoyak cili api
Nangka muda campur ikan talang masak lemak cili api
Isi ikan masin
Nenas dan belimbing buluh
Dimasak lemak cili api
Pucuk ubi masak lemak cili api
Udang campur belimbing buluh
Masak lemak cili api
Pucuk paku masak lemak cili api
Labu masak lemak cili api
Harap2 boleh memberi idea
pada yg terpikir2 nk masak apa.
Pasti nak cuba dan ramai resipi ini
ReplyDeletesemua saya suka!
ReplyDeletesemua masak lemak mm sedap
ReplyDeleteMasakan masak lemak cili api ni jarang tak sedap. Semua sedap sedap tu kak :)
ReplyDeletemasak lemak cili api ni simple tapi sedap. tak perlu bawang pun dah boleh masak
ReplyDeleteSemua aroum hingga menjilat jari..
ReplyDeleteSy juga penggemar masak lemak cili api stail negeri. Cuma letak kunyit dan cili api, boleh mengaum dibuatnya ๐
ReplyDeleteMacam-macam idea untuk masak lemak cili api.
ReplyDeleteWarna kuahnya pun cantik. Terliur tengok.
Lawo periuk masak lemak ketam tu.. (eh sibuk betul mata ni pandang periuk org kan hahahha)
ReplyDeleteLaukkk kegemaran saya! Makan nasi confirm menambah kalau ada lauk ni
ReplyDeleteBetul itu guna kunyit hidup dan cili api memang sangat sedap.
ReplyDeleteMasak lomak cili api memang seminggu 3-4 kali buat kak...sinonim ngan org NS kan...
ReplyDelete