28 September 2009

Buat Kerepek Pisang

pisang ni...org yg bg
setandang pisang abu..

tangan sapa tu....


proses mengupas yg menghitamkan tgn
dek getah pisang..

rendam dlm air yg dicampur
serbuk kunyit,garam dan sikit ajinomoto


goreng

hasil dari setandang pisang...

ngap..ngap..ngap..sambil tgk tv..





post signature

4 comments:

  1. kam...x melekat ka?.tgk ok je..ek..
    slalu k.ina wat pisang ngka...sagat trus msa minyak dok mendidih..pun kdg2 melekat...
    blh try ni...

    ReplyDelete
  2. kak,dulu pun saya buat camtu gak..tp susah sikit kalau nak buat 'bentuk' pjg2...takut tgk terkena minyak...buat cam ni(rendam dlm air garam tu)
    masa grg amik satu2...kalau boh byk terus,dia akan melekat dan tak cantik...tak kembang dgn lurus...

    ReplyDelete
  3. wahhhh...

    heavennya dapat makan kerepek pisang rangup banyak macam tu smbil tgk tv!!!

    ReplyDelete
  4. amboiiiiiiii sedaaaap tu kerepek pisang wat sendiri......klu mkn dpn tv lagi lah tk sedar........tau2 abis nye hahahah.

    bak lah ckt saya mmng suke kerepek pisang yg mcm tu nye......tk suke yg tebal2.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.