19 June 2021

Sambal Petai Bersotong

En suami belikan
cili kering yg kerinting2 tu
Sekali blend buat sambal
Pedas berdesing
Walapun dah letak bwg besar banyak2
Dan beberapa biji cili merah


5 comments:

  1. dapnya sambalpetai sotong cili kering kerinting mmg pedas yakmat

    ReplyDelete
  2. Juju kongsikan sikit tips kat akak boleh.
    Blend sebiji tomato biji, campur dalam tumisan cili.
    InsyaAllah, cili kering kerinting yg pedas yakmat tu akan jinak dan kendurkan sikit pedas.
    Tips ni juju buat sendiri kat dapur, memang menjadi. Kalau guna bwg sahaja tetap pedas tu ada kak, kalau tambah gula byk bahaya utk kesihatan. Jadi kita guna tomato man haha selamat mencuba.

    ReplyDelete
  3. Kecur liur tengok sambal merah menyala gitu tapi kalau pedas sangat tak mampu saya nak makan.

    ReplyDelete
  4. Suka sambal sotong kering2 macam ni...sedap ..pas tu SA suka potong sotong tu besar2 baru puas makan...

    ReplyDelete
  5. Baru ni sy beli cili kering di Econsave, mak aih, pedas sungguh, tapi puas la bagi sy kalau lada pedas, baru panggil sambal, hihi

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.