15 October 2021

Ikan Goreng Bawang Lada

Hitam bkn sbb hangit

Saya namakan ikan goreng ni
Ikan goreng bawang lada
Sbb ianya diperap bersama bawang putih
Bawang merah
Halia
Cili kering yg diblend
Garam dan kunyit
(Lbh sedap jika guna kunyit hidup)

Perap lbh kurang setengah jam
sblm digoreng

Dulu2 arwah mak selalu goreng ikan 
mcm ni..
lps tu minyak gorengan tu gaul dlm nasi
Mengimbau kenangan zaman dulu2

9 comments:

  1. Resipi mudah ni ..inshaAllah cuba apply..nampak menarik

    ReplyDelete
  2. menarik juga goreng dengan bawang dan lada. selalunya garam kunyit sahaja

    ReplyDelete
  3. makan dengan nasi panas ni memang syahdu

    ReplyDelete
  4. Dapat bayangkan sedapnya gaul minyak ikan dengan nasi putih. Cukup rasa sebab dah macam-macam bahan perap ikan.

    ReplyDelete
  5. resepi turun temurun ni memang laen macam sedapnya kak

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّØ­ْÙ…َÙ†ِ الرَّØ­ِÙŠْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.