Dah lama tak menayang menu lunch kat sini
menu yg simple..menu org malas..
hujan yg mencurah2 diluar
nak buat apa pun terasa kureng moodnya..
kalau makan pegaga
makan bersama akarnya sekali
buat jus pun sedap jugak..
dah ada ulam
mestilah ada 'partnernya'-sambal belacan
sup ayam campur cendawan
baik utk memanaskan badan
di musim hujan mcm ni
sambal tumis udang
kuahnya mesti banyak dan pekat
my peberet-kangkung goreng
jom makan...
wawawa sedapnya ulam2 n sambal belacan ;)
ReplyDeletesalam yah..segarnya pegaga u tu ,tanam sendiri ke..makcik suka buat ulam n memang mesti sekali dgn akarnya..menu u tu membuat kita makan banyak tu..tambah2 sambal belacan..yah sihat ke..
ReplyDelete10 markah tok sambal belacan tu...nampak sedapp...
ReplyDeletewahhhhh.. sodap nyer.. suma cukup, my peberet too ngeee..
ReplyDeletesalam kamsiah..sedapnya..tambah2 ada sambal belacan..
ReplyDeleteAssalam..
ReplyDeleteWah memang hebat air tangan kamsiah memasak ya.
Syukur alhamdulillah..keluarga pasti sayang seorang ibu yg rajin dan pandai memasak ..
tak tahan nengok sambal belacan dan ulam tu...
ReplyDeletelapar la pulak lepas subuh ni?
ReplyDelete@nur easy nur...murah dan mudah didapati..
ReplyDelete@mohdandmeriam sihat..makin hari makin sihat makcik hehe
ReplyDelete@mekygearhead aik...10 ja..igtkan dapat 100..
ReplyDelete@maiyahkalau kita dok dekat..sure saya akan ajak maiyah makan bersama2..:)
ReplyDelete@kak Ernakak erna...takde sambal rasa mcm tak lengkap hidangan..
ReplyDelete@etuzasikit2 bolh la cikgu...
ReplyDelete@Cikgu Yussila jamu mata ya cikgu hehe
ReplyDelete@Insan Marhaenjemput datang IM..ajak ibu suri sekali..
ReplyDeleteSalam Kam,
ReplyDeletePegaga banyak khasiatnya. Cuma nak minum juicenya tu agak keberatan walaupun tahu khasiatnya banyak.
menu yg sedapppp, terliur dibuatnya
ReplyDeleteSalam Kam...
ReplyDeletewah..meriahnya lauk pauk...buat perut berkeroncong lak..
amboi, sedapnya makanan hari ini.
ReplyDeletesalam kamsiah ..
ReplyDeleteklu di tambah dgn kicap cap Kipas Udang mesti lg sedap .....
he..he..
apepun memang pandai kamsiah masak ...
Alahai kak....terliur saya tengok sambal belacan tu...udang tu nampak isssshhh...sedap!
ReplyDeletewah... bestnyee kak.. betul2 terliur nie.. pulak tue puasa hr nie... ermm.. mmg yummy..
ReplyDeleteSEdap lauk pauk akak ni..
ReplyDeletetp sy kalo goreng kangkung..tak suka kuah byk..sket2 aje tp tak kering sgt. Yg penting..masa makan tu..mesti kena ada bunyi krup2 batang kangkung..ngee..sedapnya..