Merembat ubi kayu dikebun ayah
tak habis dimakan
so goreng buat kerepek
tanpa sebarang perisa (ajinomoto)
tanpa pengawet
hanya direndam dsalam sedikit air garam
tanpa sebarang perisa (ajinomoto)
tanpa pengawet
hanya direndam dsalam sedikit air garam
bukan senang nak buat kerepak nih
ReplyDeleteKerepek ubi kayu yang sentiasa sedap dimakan. Buat sdiri lagilah sedap tu.. Rajinnya potong nipis n gorengkan dia..
ReplyDeletesedap nie kak kerepek ubi kayu..kalau ade lebih ubi kayu mmg berbaloi buat...
ReplyDeletesedapppp....mngunyah smbil tgk tv ekk...
ReplyDeleteterbaik dari ladang...buat kudapan menonton TV..
ReplyDeletemacam2 boleh buat kan? kerepek, tapai,bingka, or just rebus cicah dgn kelapa parut...panas2 sedap.saya baru sudah rebus jagung fresh..
ReplyDeletemesti lagi sedap yg buat sendiri ni kan kak :)
ReplyDeletewaaa lamanya x makan kerepek ubi sejak pki braces
ReplyDeleteyummmmyyyy
sedap layan kerepek sambil tengok movie.. ;)
ReplyDeleterajinnye akk buat kerepek..bleh meniaga ni..hehe
ReplyDeletesmlm baru je makan ubi rebus
ReplyDelete2 kali masak
kali pertama sira ubi kayu
kali kedua,rebus bodoh dgn garam je
pergh mmg sedap sgtlah !
ReplyDeleteyaaahh!!, terbaik dari ladang!
ReplyDeletesy suka kepek ubi kayu pedasss...hehe..
ReplyDeletefresh from oven!
ReplyDeletesaya lebih minat yang direbus.
ReplyDeleteSalam K.Kamsiah...
ReplyDeletekerepek homemade lagi organic..
cma sukaaaa kerepek..nyum3.. :)
bestnya kerepek ..favorite ni..kalau makan laju je habis..
ReplyDeletesedap ni wt kudap2 dpn tv... satu balang abih sekelip mata jerk...
ReplyDelete