13 October 2021

Jom Berkebun

Semua anak benih ni saya order kt Shopee

Pokok limau madu merah spesis hybrid
Kata sellernya berbuah dlm masa 2 tahun
Boleh ditanam dlm pasu
Ni hari pertama sampai
Suami terus ubah kedalam pasu besar



Pokok cili utk buat solok
Saya tak pasti apa variety nya



Selepas 3,4 hari diubah kedalam pasu
Harap2 hidup subur la





Ni pulak spesis lada burung putih
@cili padi kaler putih
Pedas berdesing
Masih belum diubah kedalam pasu



Ni pokok lemon
Spesis Australia hybrid
Kata sellernya berbuah dlm masa 2 th
Kita tgk  la





Pokok cili padi pemberian biras
Mula berbuah
Rumput bkn main rimbun lagi
musim2 hujan ni





11 comments:

  1. Meriah kebun akak. Pokok aussie pun ada

    ReplyDelete
  2. banyak tanaman hybrid sekarang ni. Semoga hidup subur dan berhasil hendaknya. Aaminnn...

    ReplyDelete
  3. Senang kan sekarang, pokok pun boleh beli di Shopee.
    Semoga anak2 pokok semuanya membesar dengan jaya.

    ReplyDelete
  4. Semoga tumbuh dengan subur..kena siram bila cuaca panas..

    ReplyDelete
  5. Rajin berkebun.
    Seronok melihat tanaman subur.
    Moga akan dapat tuai hasil tak lama lagi.

    ReplyDelete
  6. Dulu dgr pokok organic.. Skrg hybrid.. Next apa pulak lah terms yg kluar

    ReplyDelete
  7. Moga semua anak² pokok hidup subur dan dapat tuai hasilnya nanti :)

    ReplyDelete
  8. Pak Zain pun beli banyak anak pokok cili kak...tadi dah pi nursery beli tanah dan polybag...nak alih ke dalam polybag plak...

    ReplyDelete
  9. Saya nak share panduan ni.

    Sebelum ni Berbayar tapi Sifu Ni nak bantu peniaga.

    Dia kasi FREE je, boleh download dulu.

    Baca kemudian.

    Dia sendiri dah guna Teknik ni, sangat2 berkesan, InsyaAllah.

    Boleh download di sini 👇👇👇

    https://bit.ly/Ilmu-Mahal-Sifu-Online-Sharing-PERCUMA

    Semoga Bermanfaat 👍😊

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.