19 November 2010

Sekitar Sambutan Aidiladha

Aidiladha yg paling sederhana disambut
tetapi anak2 seronok kerana bercuti terus
lepas raya...

Lepas solat raya,terus balik ke kampung


kereta anak cucu
nasib baik la laman luas
sebelah kiri tu rumah
SIS yg sulung
dulu,rumah SIS &MIL tak la sedekat tu
tp bila dok renovate sikit2..
dah hampir bercantum dah kedua2 rumah tu

menjamu selera sebelum melapah daging korban
saya cuma masak 3 kg nasi dagang ja
tu la hidangan utama pagi raya

pasangan kembar yg nak enterframe jugakkkk...


rehat..dah tak larat bermain dah...

tahun ni MIL korban seekor lembu

sapa la yg nak makan kepala dan lidah lembu tu...


my son yg pertama kali buat keje ni

eeiiii...ada jugak org yg makan otak dan mata lembu...

anak2 dara yg rajin menolong
daging korban tu dibuat kenduri
gambar masa makan tak sempat nak snap..


post signature

8 comments:

  1. Salam eid adha

    Seronok ya numbang sekor lembu. meriah gitu berkumpul dgn family. Mama berkumpul dgn jiran tetangga aje kat mesjid dan bergotong royong.

    ReplyDelete
  2. menarik betul eh majlis hari raya haji akak..seronok nengok, teringat time sebelum kawin balik rumah atuk kat kampung..

    ReplyDelete
  3. salam kamsiah ...

    masak nasik daging tk ..
    cecah ayak asam ..
    mesti best punye ..

    aby tengok kt tv,
    majlis korban lembu kt masjid sungei kob,
    dapat liputan besar juge korban kt sane tu.
    yg nostalgia buat aby sbb klu gi sungei deras sedim, pasti benti solat kt masjid sungei kob tu ..

    ReplyDelete
  4. time raya haji ni la nak mkn daging dan tulang puas2....
    tahun depan saya balik nak pulun mkn.. esp perut lembu cicah air asam... meleleh air liur ni...

    ReplyDelete
  5. @mamawanameriah dan letih hehe..malamnya lps solat isyak ja..saya dah kroh..kroh..kroh..

    ReplyDelete
  6. @missbbytq...kalau berkumpul semua adik beradik,ipar duai...mmg meriah jadinya..

    ReplyDelete
  7. @abyagaknya bila kali terakhir balik sini ya ?

    ReplyDelete
  8. @fa10 hehe..tahun ni kali terakhir raya di negara org la ya...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.