05 January 2019

Masak Lemak Cili Api Jantung Pisang

Si jantung pisang ni perlu dihiris nipis2 terlebih dulu
kemudian dicelur

lepas tu dimasukkan kedalam periuk berisi santan,
cili padi yg diblend bersama beberapa ulas bawang putih dan bawang merah
segengam ikan bilis/udang

menu begini yg membuka selera saya

8 comments:

  1. sedapnya...xpernah rasa lagi...biasa celur di makan dengan sambal belacan je...

    ReplyDelete
  2. masak apa ja, semuanya menarik..boleh buka restoran

    ReplyDelete
  3. Masak lomak cili padi... memang sodap... LeYa lamo jugak tak menggulai ni ha.. Hehehe

    ReplyDelete
  4. sedap nih kak, kalu buat masak tumis kering pun sedap jgk kak

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi masak lemak cili padi jantung pisang.Biasanya celur cicah sambal asam.

    ReplyDelete
  6. sedap !! dulu x reti makan jantung pisang. skrng pndai da =D

    ReplyDelete
  7. Kalau balik Selatan saya cukup suka menu macam ni. Sedap ya amat..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.