Si jantung pisang ni perlu dihiris nipis2 terlebih dulu
kemudian dicelur
lepas tu dimasukkan kedalam periuk berisi santan,
cili padi yg diblend bersama beberapa ulas bawang putih dan bawang merah
segengam ikan bilis/udang
menu begini yg membuka selera saya
sedapnya...xpernah rasa lagi...biasa celur di makan dengan sambal belacan je...
ReplyDeletemasak apa ja, semuanya menarik..boleh buka restoran
ReplyDeleteMenarik untuk dio cuva
ReplyDeleteMasak lomak cili padi... memang sodap... LeYa lamo jugak tak menggulai ni ha.. Hehehe
ReplyDeletesedap nih kak, kalu buat masak tumis kering pun sedap jgk kak
ReplyDeleteTak pernah lagi masak lemak cili padi jantung pisang.Biasanya celur cicah sambal asam.
ReplyDeletesedap !! dulu x reti makan jantung pisang. skrng pndai da =D
ReplyDeleteKalau balik Selatan saya cukup suka menu macam ni. Sedap ya amat..
ReplyDelete