Menu kampung
masakan orang kampung
tapi tetap mengamit selera saya
masak lemak cili api pucuk ubi kayu
pucuk ubi mesti dicelur terlebih dulu
kemudian diperah utk membuang sedikit rasa pahitnya
Masukkan santan,serbuk kunyit
Kalau letak kubyit hidup lg sedap rasanya
Kalau letak kubyit hidup lg sedap rasanya
boleh dicampur dgn udang atau ikan bilis
ataupun ikan pekasam
ni partner dia
ikan pekasam
sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa
ReplyDeletemmg sesuai sgt tu kak, tp dana suka ada sambal belacan or sambal totok bg pds2 skit baru kick hehehe
ReplyDeleteAsalam etuza dari dulu memang suka makan pucuk ubi kayu ..makanan turun temurun agaknya ni
ReplyDeleteSedap sgt tu kak..
ReplyDeleteTapi sy tak makan ikan pekasam.. so masak lemak mcm ni lawan dgn telur dadar pun dah sedap sgt dah.. hehehe
classic nasi ni
ReplyDeleteRegu terbaikkk!!!
ReplyDeleteAsalam..sihat ke/ Blog lum updated..apapun blog bukan wajib
ReplyDeleteWhat's up Dear, aree you genuinely visiting this website daily, if so
ReplyDeleteafterward you will definitely obtain good experience.
tak makan pucuk paku tapi suka kuah macam cemni. hehe..
ReplyDeleteSaya suka lauk ni.. sedapnya lahai..
ReplyDeletesedapnye...dah lama xjumpa pucuk ubi...
ReplyDeleteini mmg sedap...
ReplyDelete