15 March 2021

Sup Ketam




Ketam bunga beberapa ekor
Bersihkan dan dipotong dua

Tumis bwg putih,bawang holland,hirisan halia
Dah naik baunya masukkn air,sup bunjut
Dah mendidih masukkan ketam,
Perasakan dgn garam,serbuk perasa,cili padi dan taburkan hirisan daun syp dan daun bawang
Utk lebih beraroma,
Tuangkan sedikit minyak bawang putih
Sedia utk dinikmati




6 comments:

  1. Ini la lauk idaman SA Kak...sampai hari ni blom dapat lagi...

    ReplyDelete
  2. last makan time demam denggi tahun 2017..hehe..lepas tu tk buat dah, ketam selalu masak lemak je..

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak sup ketam ni, lama betul tak masaknya....
    mau hirup kuah dia je pun dah best nih

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.