05 October 2020

Masak Lemak Cili Padi

Minggu ni minggu masak lemak cili padi
Alahhh..2 kali ja pun masaknya
Tp masak banyak,frozenkan
 

 masak lemak kulat sisir campur udang
dah lama tak jumpa kulat ni
rm6/100g

beli ja la
walaupun dah tak berapa nak fresh

dulu2 masuk kebun getah
seronok bkn main kalau jumpa kulat ni


ni rebung masak lemak cili padi campur ayam
kalau dicampur tulan,daging yg ada lemak2 sikit tu
ataupun udang pun sedap

yg ni rebung madu fresh
bkn yg jeruk dan berbau tu
rm10/ 1kg

teringat zaman kanak2 dulu
nak pi gali rebung
sekali terkejut kena sergah dgn beruk yg ditambat
dkt perdu pokok buluh tu
terus tak jadi buat sayur rebung

6 comments:

  1. sedapnya! teringin pula menengoknya :D

    ReplyDelete
  2. Memang suka masak lemak dengan rebung atau cendawan sisir.
    Susah hendak jumpa orang jual cendawan sisir. Kena cari sendiri.

    ReplyDelete
  3. Tak sangka harga kulat ni begitu mahal sekarang. Waktu kecil dulu selalu kutip di batang pokok getah buruk di kebun, lebat sangat tumbuhnya kalau musim hujan. Rebung madu tu pun nampak sedap sangat. Apa pun masakan lemak cili padi memang sedapkan.

    ReplyDelete
  4. sedapnya, lepas tu mkn dgn sambal belacan pulak, yums..

    ReplyDelete
  5. sedapnya..lama tk jumpa kulat sisir..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.