Minggu ni minggu masak lemak cili padi
Alahhh..2 kali ja pun masaknya
Tp masak banyak,frozenkan
masak lemak kulat sisir campur udang
dah lama tak jumpa kulat ni
rm6/100g
beli ja la
walaupun dah tak berapa nak fresh
dulu2 masuk kebun getah
seronok bkn main kalau jumpa kulat ni
ni rebung masak lemak cili padi campur ayam
kalau dicampur tulan,daging yg ada lemak2 sikit tu
ataupun udang pun sedap
yg ni rebung madu fresh
bkn yg jeruk dan berbau tu
rm10/ 1kg
teringat zaman kanak2 dulu
nak pi gali rebung
sekali terkejut kena sergah dgn beruk yg ditambat
dkt perdu pokok buluh tu
terus tak jadi buat sayur rebung
sedapnya
ReplyDeletesedapnya! teringin pula menengoknya :D
ReplyDeleteMemang suka masak lemak dengan rebung atau cendawan sisir.
ReplyDeleteSusah hendak jumpa orang jual cendawan sisir. Kena cari sendiri.
Tak sangka harga kulat ni begitu mahal sekarang. Waktu kecil dulu selalu kutip di batang pokok getah buruk di kebun, lebat sangat tumbuhnya kalau musim hujan. Rebung madu tu pun nampak sedap sangat. Apa pun masakan lemak cili padi memang sedapkan.
ReplyDeletesedapnya, lepas tu mkn dgn sambal belacan pulak, yums..
ReplyDeletesedapnya..lama tk jumpa kulat sisir..
ReplyDelete