24 October 2020

Sup Tulang

Sup tulang sekilo
Campur dgn daging cincang sekilo
Saya rebus dulu biar mendidih
Kemudian buang airnya

Dalam rice cooker
(Periuk tekanan dh lama rosak)
Tumis bawang putih,bwg holand yg dipotong dadu,halia,akar daun sup
Dh wangi masukkan air
Kemudian masukkan daging
Dh empuk isinya bolehlah tukar ke mood warm periuk tu

6 comments:

  1. Berulang-ulang makan dengan cili kicap dan nasi.

    ReplyDelete
  2. saya ni bilalah nak beli pressure cooker, selalu berhajat tapi belum ada rezeki..huhu

    ReplyDelete
  3. Wah! Tak pernah terfikir gunakan rice cooker untuk buat sup

    ReplyDelete
  4. sedapnya sup tulang dh lama xmkn sbb sakit tulang heh..heh

    ReplyDelete
  5. Sedap tu sup tulang tambah daging cincang. Cara masakan yang menyihatkan bila rebus kali pertama dan buang airnya serta ganti air baru.

    ReplyDelete
  6. Hujan lebat sini. Tengok sup rasa sedap jaa

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.