Pencicah buah .. manis2 pedas .. buat stock bnyak2..
kalau nak yg berkuah just tambah ais asam jawa shj ..
macam laki thai viral makan tu .. kecurr
Chumnan ke apa nama dia
Cili kering sangai 15 batang
Belacan skit ja sangai 1 inch
Gula 2 cawan
Garam 1sk
Blender semua dh siap..
antara buah2 yg saya tabur serbuk asam ni
Terasa pedas dan masam
ReplyDeleteini rupanya cara nk buat pencicah buah ye kak... tak terpikir kan...
ReplyDeleteSEDAPNYA PECAH SELERA
ReplyDeletemasam masin manis pedas, nyummm sedap tu ^_^
ReplyDeleteTerliur pulak la...
ReplyDeleteAssalamualaikum Sis Kamsiah, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.
ReplyDeleteHadiah RM200 (Seorang Pemenang)
1 x RM200
Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)
2 x RM100
Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)
14 x RM50
Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.
Terliur SA ni...sedapnyaaa
ReplyDelete