Pucuk geti a.k.a pucuk turi
Selain sedap dimasak lemak
Sedap jugak digoreng campur telur kan
Kenapa harus disimpul dulu sblm dimasak??
Kata suami supaya ianya tak 'hancur'
Tak kecut nnt
Inilah rupanya setelah dimasak
Campur keledek sikit
Kalau nk letak udang pun boleh
Haha simpulan dah terbuka
Kuah kurang pekat,tak cukup santan
Ni 'kawan2' utk menu masak lemak
Daging goreng kunyit
Ikan lampam goreng
Pucuk ubi celur sbg ulam
Anak2 dara yg petik
Habis yg tua pun dirembatnya
Sambal belacan campur buah macang
wow dapnya lama xmkn pucuk geti msk lemak
ReplyDeleteSA x pernah makan pucuk turi tu...tp pernah nampak kat pasar tani...uish..lauk akak ni buat makan bertambah ni kak
ReplyDeleteSedapnya lauk pauk!
ReplyDeleteCantik betul gandingannya, ada sayur geti masak lemak, ada ikan lampam goreng, ada sambal! Terasa-rasa saya ikut makan di sini.
Sedap menu akak...
ReplyDeleteDah lama dana tak makan pucuk turi ni...
sedapnya..campur keledek mesti manis je...sambal macang, telan air liur dah ni..
ReplyDeleteSedapppnyaa akakkk. Dah lama tak makannnnn. Sekarang padan masak lauk sama je hehehe
ReplyDeleteBaru tau nama lain bagi pucuk turi ni
ReplyDelete