27 October 2011

Cameron Highlands

Cuti deepavali kelmarin
memula my dearest hubby ajak ke Penang
beberapa minit dalam perjalanan
dia mengubah fikiran
ajak ke Teluk Intan pulak

Bila dah masuk highway
ubah fikiran lagi
ajak ke Cameron highlands
pulak dahhhhhhh...

perjalanan yg tersangat perlahan
bila hampir tiba di Bukit Merah..
oohhhooo..rupanya ada xcident
lori terbalik
entah muatan apa yg dibawa
sbb kanvas tu tak terbuka

tempat pertama yg disinggah...

semua produk kat sini berasaskan cokelat &strawberi
cantik berbungkus...
harga pun boleh tahan..




MARDI
disyorkan jika ingin membeli teh atau apa2 barang
seperti pokok bunga/buah2an
beli disini kerana harganya murah
berbanding kedai2 lain
rm 4,5 bezanya


fesyen topi apa
yg dipakia suami saya ini...
kata anka saya
ayah mcm pirate...




letak pokok ni dalam rumah
tak payah sembur ridsect utk halau nyamuk
makan..makan..makan...
buai laju2...
orkid yg sedang berkembang...
acara memborong teh
pelbagai perisa...rambang mata
kata anak saya ni
beli utk bawak balik ke UMP..
belum puas berposing kat sini
hujan tiba2 turun


aiskrim ni berharga rm5 satu...

18 comments:

  1. salam kak , amboi cuti2 sakan nooo....
    banyak la petik bunga dan buah2 kat sana...

    mudahan percutiaan yg mmbahagiakan....

    ReplyDelete
  2. Fida tak pernah sampai pun lagi kat cameron ni..bila entah nak sampai:p

    eh kak, anak2 dara makan megi cup ke tu?

    ReplyDelete
  3. kak kam...ladang teh tu yg sg palas (boh) atau yg tepi jalan??? atau kat tanah rata??? sebab senang nyer nk turun bwh tue..

    mardi tu kat tanah rata kan?? jalan masuk ke mana ek???

    ReplyDelete
  4. cantiknya Cameron, sy tak pernah sampai lagi...

    ReplyDelete
  5. seronoknya..tp yg tak seronok liku2 perjlanan nak sampai ke sana..sya tak boleh tahan

    ReplyDelete
  6. mak aihhh bestnya dpt kesana, plan jugak nak bwk bebudak ni berjalan ke sana, tapi ntah bila pun tak tau le

    ReplyDelete
  7. Salam, nasib baik tak jam sepanjang jalan..tapi kat atas nun tentu sesak kan..nice pictures..

    ReplyDelete
  8. bestnya.... saya kalau ke sana leka dengan bunga saja la

    ReplyDelete
  9. "salam kak kam..saya last pegi sana ms skolah menengah..dah ada ank2 ni diorng dok ajak tp abahnya sebuk keja pulak..padahal kalau nk singgah ms otw balik kg pon boleh kan..kg di bukit mertajam..insyaallah..akn sampai juga..."

    ReplyDelete
  10. bc ntry akk ni buat sy rindu semula nk ke cameron..lagi2 bl akk mentioned tk intan..hati lg rindu nk blk kpg..hu3....

    ReplyDelete
  11. kameren.. mmg pberet place larrrr.. bla mo pegi pon tak tau.. huhu

    ReplyDelete
  12. deepavali haritu sy pon ke cameron highlands kak..hehe..ntah-ntah kita berselisih


    eh..lupa nk bagi salam..salam kenal ya kak :)

    ReplyDelete
  13. salam akak..
    saya pun tersangkut dlm jammed ni...otw ke shah alam.
    seronoknya bercuti di C.H.

    ReplyDelete
  14. As-salam.
    Nampaknya tukar destinasi sedang dalam perjalanan tu berbaloi. Famili kelihatan ceria di CH. Saya cukup ingin ke sana, tapi belum kesampaian. Mungkin tunggu musim panas tahun depan. Peringatan supaya membeli barang di Mardi kerana harganya lebih rendah tentulah berguna untuk pembaca.

    ReplyDelete
  15. ada satu lagi tempat yang tak kurang menarik dan pelik Gallery House of Magic Potions di Taman Royal Lily, Tanah Rata

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.