27 October 2009

Anugerah Akhlak Terpuji

Kelmarin...balik ja dari sekolah
dgn bangganya..dgn megahnya..
dgn kembang hidungnya..
anak pompuan saya yg form 4 tu bgtau
dia dapat anugerah akhlak terpuji
cuma 4 org ja dapat utk form 4..
dan beberapa org dari form 5..




ekceli dia ni aktif...teramat aktif dlm berbagai persatuan
kdg2 tu geram jugak dibuatnya...
tak sempat nak tumpu utk korikulum...
mana taknya...pesta pantun,choral speaking,berbahas,pidato
semua muka dia ada..
tu tak termasuk sukan lagi...

Alhamdulillah...dia khatam Quran semasa darjah 4 (10 th)
pantang tgk pompuan pakai pakaian tak cukup kain
atau yg bertudung tp baju singkat,ketat,melekat
direct kena kutuk kat dia ni la...mulut laser..

post signature

18 October 2009

Sedim-Tree Top Walk

Kelmarin...sabtu..anak2 ajak mandi sungai
kebetulan anak sulung saya juga ada dirumah sempena cuti depavali

kami bertolak seawal 8.15 pagi...
bawak breakfast utk makan disana
destinasi yg dituju-Sedim

sebelum ni dah 2 kali datang..
tp dah lama dah..
tree top walk ni pun belum ada lagi..



ni gerbang tree top walk

tiket-rm10 utk dewasa dan rm 6 utk kanak2..Tasha masuk free














laluan ni sepanjang 1km
mengambil masa 40 minit utk merentasinya
terdapat 10 buah stesen
dan hanya 30 org ja yg dibenarkan berada
atas laluan ni satu2 masa..


kalau jenguk kebawah..alamatnya tak berjalan la saya..gayat..
saya terbayang kalau la jaring2 ni runtuh..
lagi satu,kalau la hp,jam tangan atau apa2 barang terjatuh
alamatnya bye-bye ja la..

airterjun yg dilihat dari atas..




ni bkn aras tertinggi


me & hubby

kita boleh lihat berbagai jenis pokok yg tak pernah
dilihat dan dikenali...


anak saya cakap
saya berjalan mcm siput..lambat
huhu takut,gayat...
penat berjalan..berehenti kejap






kita boleh mendengar berbagai bunyi unggas
cantik,sejuk,nyaman..
disediakan berbagai info
tentang spesis pokok utk rujukan pengunjung

yg mcm pkok kelapa tu
pokok bayas
umbutnya dibuat gulai(campur daging)

kalau tak baca info tu
mati2an saya ingatkan pokok kelapa





dan ni acara selepas berjalan 'diatas pokok'...
mandi..mandi..makan..



berbagai aksi Tasha







post signature

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.