04 October 2014

Vitamin C Cebion

Pasti ramai yang sudah tau kebaikan serta kesan vitamin c kan?
Mungkin kerana meningkatnya health &beauty conscious 
 banyak jenis dan brand berlumba lumba mengeluarkan produk mereka.


 Sebelum tu di bawah ni adalah antara kebaikan/fungsi vitamin C:

-meningkatkan sistem imun

-membantu pembentukan kolagen ..kulit gebu dan licin

-Mengekalkan gusi yang sihat

-Merawat alahan , seperti asma, ekzema, dan demam alergi(dipanggil rinitis alergi)

-Mengurangkan kesan daripada pendedahan cahaya matahari,
seperti selaran matahari atau kemerahan (dipanggil erythema)

-Mengurangkan mulut kering, terutamanya dari ubat-ubatan antidepresan

(kesan sampingan yang biasa dari ubat-ubatan) penyembuhan luka

-Mengurangkan gula dalam darah pesakit diabetes


Badan kita tidak mengeluarkan Vitamin C sendiri. 
 Ia juga tidak menyimpan Vitamin C.  

Entri ni dah ala2 review produk pulak
Pertama kali mengambil vit c jenama Cebion ni



Setiap tablet mengandungi Vitamin C (asid askorbik) 500mg.
 
Larutkan satu tablet dalam segelas air. 
ia amat mudah larut
rasanya ala2 oren F&N gitu
masam2 manis 
Cebion vitamin C ni jenis soluble..
Dalam 1 botol tu, ada 10 tablets.
Harga RM9.00 / RM10
Jika beli 1 kotak,ada 4 botol..
Jika beli sekotak .. murah skit berbanding beli 1-1..
(dan ikut farmasi jugak la)

22 comments:

  1. SElamat menyambut hari raya kurban Kamsiah.
    Kakpb selalu on off makan vitamin C, beli sebotol tak habis2. Taknak makan selalu sebab bila ambil selalu jadi berselera tekak ni. Kenapa jd gitu eh..boleh cuba vitamin ni kalau bagus.

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Aidiladha buat Kak Kamsiah dan keluarga..

    ReplyDelete
  3. First time dengor pasal produk ni. InshaAllah akan mencubanyer.. =)

    ReplyDelete
  4. First time dengar jenama Cebion. Tak ada kena mengena dengan jenama TL (Terlajak Laris) kot?

    Salam Eidel Adha buat Kam dan famili..

    ReplyDelete
  5. wah bagus ni vitamin c. Etuza sekeluarga ada jga amalkan vit 500+..selesma dan bersin air hingus bagai ..inshaAllah reda..ramai kawan guna. Sesungguhnya allah menyuakai hambaNya yang suka jaga kesihatan..

    ReplyDelete
  6. kak ambil shaklee saja. 1st time dengar nama ni..

    ReplyDelete
  7. salam...nice blog
    easy to read..kemas
    jemput ke blog jualan saya
    http://bawalangguncantik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. salam aidiladha..vitamin c bagus utk kulit..^^

    ReplyDelete
  9. Asalamualaikum...selamat hari raya edul adha,semoga raya haji tahun ini memberi banyak makna.

    ReplyDelete
  10. Salam Aidiladha kak.

    Vitamin C baik untuk kulit yang cantik. Dulu rajin saya amalkan makan vitamin C. Sekarang ni harapkan vitamin C dalam sayuran dan buah-buahan jer hehe.

    ReplyDelete
  11. dulu ky makan macam jenama dari farmacy..tapi sekarang kekal dengan USANA saja..

    ReplyDelete
  12. Espero que este lunes este lleno de grandes cosas, Ale-Costa Rica.

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum...Kamsiah...tq mai melawat blog akak...akak dah follow balik ...Kamsiah tinggal dimana?

    ReplyDelete
  14. Eh, murahlah kan kak 10 tablets RM10. Tak pernah cuba yang ini. Yang selalu beli tu mencekik darah sungguh harganya. Nak gi cari jugalah!

    ReplyDelete
  15. Salam akak. Akak guna okay ke? Saya guna rasa tak okay. Acid dia cam tinggi sangat. Boleh tak nak number nak contact akak.

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum, wah best antri psl vitamin c jenama ni hehe sbb baru je beli , beli sekotak percuma 2 tiub dkt watsons , dlm usaha amal kan vit ni , kongsi dgn ibunda

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum, wah best antri psl vitamin c jenama ni hehe sbb baru je beli , beli sekotak percuma 2 tiub dkt watsons , dlm usaha amal kan vit ni , kongsi dgn ibunda

    ReplyDelete
  18. Sy de bli cebion yg 500mg tu..tp xlarut dlm air..cmne ek

    ReplyDelete
  19. Anonymous said...
    Sy de bli cebion yg 500mg tu..tp xlarut dlm air..cmne ek


    > yg ni kena kunyah bukan larut dlm air

    ReplyDelete
  20. nak tny ibu mengandung boleh mkn ke cebion ni?

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.