31 October 2014

Cawan Kertas

Cawan kertas umpama 'baju'
pada kuih muih/kek/cookies

Umpama hokaido chifon cake ni
cawan kertas bagai sekuntum bunga 

sekarang cawan kertas terdapat dalam berbagai bentuk
saiz,corak...
yg bulat,..segititiga,...lonjong dan sebagainya

saiz sederhana besar ni sesuai utk muffin / kek cawan



jika buat almond london
sila guna cawan kertas kaler hitam ya
sebabnya jika guna lain2 kaler
akan nampak comot coklat kat tepi2 tu..

23 comments:

  1. betullah cawn kertas sekarang
    ada macam-macam jenis
    tinggal pilih yang bersesuaian dengan bajet =)

    ReplyDelete
  2. assalam...
    bermacam jenis cawan kertas yg ada kan,semua comel2

    ReplyDelete
  3. rambang mata tengok cawan-cawan kek ni kan kak..

    tak pernah terfikir pun kaitan cup warna hitam dengan almond london.Ingat sesaje.

    ReplyDelete
  4. dah ada pelbagai corak yang menarik sekarang ni kan kak kan?

    ReplyDelete
  5. cawan kertas ini ibarat pemancing selera juga kan..
    kalau tak comel, memang takkan ambil makan.. hehe..

    ReplyDelete
  6. Mcm2 corak tu yg wat lagi menarik tu kan...

    ReplyDelete
  7. wah nampak cantik dan beaneka bentuk dan warna..inilah had keupayaan minda manusia boleh cipta mangkuk kertas for kek..biskut

    ReplyDelete
  8. Bukan bentuk aje macam-macam ada tapi warna dan design pun macam-macam. Ikut rentak resepi kuih yg dah macam-macam juga..

    ReplyDelete
  9. Keliru mata kalau p kedai barang2 buat kek, terutama dekat cup cake-semuanya bekenan

    ReplyDelete
  10. Rambang mata melihat semua cawan kertas nie.

    ReplyDelete
  11. wahhh menyoping cwn kertas muffin ke kak? skrg ni mcm2 color ada, pilih je kan.... kadang nk pilih tu pun rambang mata mcm apa hahahha

    ReplyDelete
  12. Tengok jer cawan kertas banyak2 terus teringin nak buat cupcake balik rumah nanti :)

    ReplyDelete
  13. tak pernah tau pun pasai pa almond london mesti cawan dia kale itam...arini bru tau....hihi

    ReplyDelete
  14. cantik2 je cawan kertas sekarang. banyaknya menyoping cawan kertas..hihi.. boleh buat bahulu dlm cawan kertas pula..

    ReplyDelete
  15. Betullah...cantik2 bentuk dan rupa cawan2 kertas sekarang ni..

    ReplyDelete
  16. Salam singgah pagi sabtu sis....sekarang ni memang banyak cawan kertas pelbagai corak,warna dan bentuk....

    ReplyDelete
  17. dulu bulat saja...
    la muffin dalam cawan empat segi pun cute bentuknya

    ReplyDelete
  18. Pelbagai corak ada.. tinggal nak pilih yang mana berkenan..

    ReplyDelete
  19. sekarang coraknya pelbagai cantik2 plak tu

    ReplyDelete
  20. salam k.kamsiah..
    hehe.. juling bijik mata tgk paper cup skarang ni..
    mcm2 corak & jenis.. :)

    ReplyDelete
  21. macam macam pilihan hado..
    nanti ngap masuk mulut gak hihi..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.