07 October 2014

Ciri2 Blog Yang 'Disukai' Nuffnang

(artikel disediakan oleh pihak Nuffnang)

Terdapat beberapa faktor yang menentukan peluang 
anda untuk dipilih untuk kempen CPUV.
 Pihak Pengiklan (Advertisers) memilih blog yang mereka 
ingin iklankan berdasarkan beberapa faktor seperti berikut : 

1) Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) 
senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, 
maka mereka akan memilih blog yang 
mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. 

2)Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu,
 maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi.

3) Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka 
tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers.

4) Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers 
kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. 

5)Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey'
 selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana 
mereka tidak akan tahu jika kempen mereka
 bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. 

6)Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda
 dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers kami.

7) Keberkesanan penempatan iklan juga sangat penting dalam industri pengiklanan.
 Pengiklan kami telah menghabiskan banyak wang
 untuk mencorakkan iklan mereka dan membeli ruang iklan.

8) Mereka perlu memastikan mesej yang ingin mereka sampaikan
 kepada pasaran khusus mereka sampai dengan efektifnya.
 Oleh itu, mereka senantiasa akan membeli ruang iklan 
yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. 

9)Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada 
tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan.

10) Sebagai contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya 
menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. 

11)Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" 
yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat 
12)di saat pengunjung masuk ke laman web anda. 

13)Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya
 ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. 

14)Jika unit iklan blog anda tidak mengikut garis panduan 
yang telah dinyatakan seperti di atas, 
hal ini akan banar-benar mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog anda dan berkemungkinan tinggi menyebabkan mereka memilih blog lain 

15) Selain itu, ruang unit iklan juga memainkan peranan penting bagi 
Blogger untuk dipilih dalam sesuatu kempen. 

16)Semua Pihak Pengiklan kami membuat pembahagian 
yang sama rata pada ketiga-tiga unit iklan kami iaitu,
 Leaderboard, Skyscraper, dan Large Rectangle
 setiap kali mereka beriklan dengan kami.

17) Jika blog anda mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, 
maka peluang anda untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah. 

18) Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana 
Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan
 iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati 
kerana ini merupakan sebahagian daripada program 
hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami.

19) Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen
 tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati.

20) Oleh itu, anda perlulah mengambil semua inisiatif untuk meningkatkan peluang
 blog anda untuk mendapat perhatian daripada Pihak Pengiklan, 
dengan selalu mengemas kini blog anda,
 menempatkan unit iklan anda di tempat yang betul, dll. 

21)Jika nasib menyebelahi anda,
 dan Pihak Pengiklan memilih anda untuk kempen CPUV mereka, 
maka peluang untuk anda mendapat beberapa angka di ruang "Buffered Earning" adalah sangat cerah!


Alhamdulillah..12 CPUV sedang running..Syukur padaMU TUHAN.

24 comments:

  1. banyak yg saya perlu belajar ni..
    kena menuntut dgn kamsiah ni..
    12? banyaknya...tahniah. saya baru 5, haha

    ReplyDelete
  2. Asalam..wah tips bagus ni dapat duit. Madam kamsiah memang dah banyak pengalaman ni Anim.perkongsian yang baik. nak daftar balik dgn nuf ni..blog lama ada tu..

    ReplyDelete
  3. Wah. Penerangan yang berguna ni. Patutla kat blog akak dapat 12 sekali, tuannya memang pandai bab ni. Tahniah kak.

    ReplyDelete
  4. Acik memang lansung tak faham kamsiah.kat mana ruang 'survey' tu

    ReplyDelete
  5. tahniah syukur alhamdulillah jadi blog pilihan nuffnang..

    ReplyDelete
  6. banyaknya kak kamsiah..ana paling banyak singgah pun takad lima je, Alhamdulillah..rezeki.. :)

    ReplyDelete
  7. kejap kejap..
    nak hadam dulu tips ni..
    aduh, senak kepala fikir.
    uhuk3..

    ReplyDelete
  8. terima kasih atas perkongsian. patut la cpuv tak pernah melekat di blog saya.

    ReplyDelete
  9. wah, rezeki berjela jela.. tahniah kak :)

    ReplyDelete
  10. Wowowowo...melopong jap..byk sgt tu...mmg memenuhi syarat nih..JM nk try lah follow tips yg kak KHam kongsi nih

    ReplyDelete
  11. Dah byk kali antar tiket pd NN, inilah juga jawapan mereka. Dah buat semua namun nampaknya xde rezeki dgn NN ni...
    Sekarang ni dah terperosok iklannya kat bawah, xde status geli2 lagi dah... Tunggu dapat cash out dan cerai... :)
    Semoga murah rezeki akak...

    ReplyDelete
  12. Tahniah, kak. Lupa pulak nak check NN ada ke tidak CPUV berlari berkejar-kejaran di blog.

    ReplyDelete
  13. banyak nye CPUV dapat..tahniah2..
    terima kasih atas perkongsian yg berguna ni

    ReplyDelete
  14. saya belum pernah berezeki dengan nuffnang =)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.