29 September 2010

Telah 19 tahun kita berkongsi hidup...

(Semua gambar2 di snap dari album sbb scanner rosak)

Ketika saya berada di ting 3
Abg saya telah memohon menjadi angota polis
kebetulan ayah saya mempunyai sorg kenalan
yg bertugas sbg polis
so ayah minta jasa baik kawannya
minta borang dsb nya
dan dicelah2 borang tersebut
terselit sepucuk surat suami utk abgnya(kwn ayah saya)
yg ketika itu baru memasuki IKM JB
surat yg mempunyai alamat penuh tu
menarik perhatian saya

Dari surat pertama,berbalas2 surat selama 7 tahun
dulu2 mana ada sms,atau emel,fb dll
begitulah..
pertama kali berjumpa
dia datang kerumah saya bersama ibunya,adik2nya..

Dan telah tertulis di Arasy
dialah jodoh saya..

Hari ni...19 Sept 2010
genap 19 tahun usia perkahwinan saya
ketika tu,saya berusia 20 th dan dia 25 tahun

Kali pertama keluar...
not curi2 tp dgn izin mak ayah tau
dia begitu gentlemen..
sanggup datang dari kedah ke kelantan
utk jumpa saya

gambar kawen....
malu pulak nak letak
sbb very simple...
tiada sanding menyanding
just amik gambar utk tatapan sendiri ja


dan kenangan manis berbulan madu
oppss...not oversea,not Bali
just Langkawi je hihihi..



setiap detik begitu indah...



Semasa berbulan madu ni
saya telah hamil beberapa minggu
org tua kata 'bunting pelamin'..

Tasik Dayang Bunting


seraut wajah yg mengamit rasa rindu bila berjauhan..:)




Anak sulung-Badri lahir pada 18/6/92
Anak kedua menyusul ,Alia,menyusul pada 24/8/93
Ketiga,Eleena pula pada 5/8/99
dan si bongsu ,Tasha pulak pada 24/11/06
4 org,...cukuplah..rasanya 'no coming soon' dah...


doakan jodoh kami hingga ke hujung usia..

post signature

14 September 2010

Raya ke 3

Raya ke 3...masih meriah dgn acara makan2..
kali ni kat rumah my SIL pulak
saya pernah paparkan majlis
berbuka puasa kat rumah beliau kat sini

budak2 dgn berbagai gaya dan ragam


majlis diadakan dlm dewan makan asrama


lauk pauk kampung...best sangat


huhu sopannya anak saya snap gambar saya mkn



lepas makan,kena la bakar semula kalori ,kan..
sebenarnya takde apa nak buat..kayuh la basikal tu..

post signature

13 September 2010

Raya ke 2

Aktiviti hari raya ke 2
sebelah petang...ber BBQ kat umah MIL


Dulu2 saya sefamily tak sukakan buah naga ni
sekarang...bkn main pulun lagi
tambah2 yg dapat free
buat mcm pokok sendiri...
melaram dgn motor org...


aktiviti ber BBQ bermula pukul 5 ptg..




bkn saja ayam/daging yg masak
muka saya pun rasa mcm nak masak dek kepanasan..


ni dia...sebelah kiri tu bini tokey lembu
yg sponsor daging lembu utk bbq ni


Angpa bakar ayam ke nak bakar lembu tu..

sambil bakar sambil makan


rehat jap bersama MIL dan my biras


pertama kali dalam hidupnya
Tasha pegang bunga api
kerana saya tak pernah membelikan/membenarkan anak2
beli/main bunga api
huhu..bakar duit..!!

yg tak diundang pun ramai jugak yg datang hehe..
yalah..raya kan..

keluarga besar mak mertua saya
ni ada lg satu keluarga yg tak datang
anak,cucu,cicit,menantu..
gambar tak clear sbb kekurangan cahaya

sebahagian dari menantu

ni pulak cucu dan cicit..
tak larat nak bilang..ramai sangat..

post signature

12 September 2010

Satu Hari Di Hari Raya

Pagi raya pertama
tahun ni bertemakan warna ungu
aktiviti biasa lepas solat aidilfitri
sesi bergambar









ni dah sampai umah MIL



Tak ramai lg yg tiba
baru dua keluarga ja



dan sebelah petang,berkonvoi 4 buah kereta ke Sik
utk beraya dgn anak buah suami yg tak dapat balik beraya
kerana bertugas
bekerja sbg jururawat desa di Kampung Melaka,Gulau dalam daerah Sik
huhu kampung terpencil
dan inilah kali pertama saya sampai kesini


Empangan Beris..pemandangan yg cantik sepanjang perjalanan

inilah klinik desa tersebut
dia dok sorang2 kat kuartes tu..
hehe kalau saya,mmg tak berani

gadis berbaju merah tu la 'misi'
habis satu klinik 'kami kerjakan' hehe
chek tekanan darah,paras gula,timbang berat dll
semuanya free hehe

heheh...anak saya berangan jadi doktor..


rambutan yg merah meranum di sebelah klinik...

post signature

03 September 2010

Kad Raya...terimakasih

Datangnya daripada Hasimah Salleh

terimakasih eimy

pemberian Drain Ulfah

terimakasih cikgu etuza

Diterima dari Sharimah Bakar

Kad ni dari blog Ibuintan

From Maiza

Terimakasih pada saudara Ab Razak
atas pemberian kad ni

Pemberian Idalara


Kad dari blog Watie

Kad raya dari blog Cintamanisz

Kad dari blog La Tahzan

Kad pemberian Puan Kartini


Di amik dari blog Cikgu Jinggo

Kad dari blog Penjejak maya


Kad raya dari blog Cik Amy Sensei

Kad raya ni dari blog Maiyah


yang ni pulak pemberian Norgadis Labuan

ni jugak dari blog Norgadis Labuan

Terimaksih pada yg sudi memberi
saya sendiri tak berkesempatan utk 'create' kad utk kekawan lagi..

post signature

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.