13 December 2009

Meronda Pulau Pinang

Hari ni hubby ajak meronda pulau..
bawak anak2 jalan2...
memula 'lepak' kat kawasan airport...
tgk kapalterbang...naik turun...
haha jgn terkejut kerana berderet kereta lepak kat sini
menyaksikan kapalterbang..
ala2 kelab pemburu kapalterbang tu..
cuma yg ni amatur...guna kamera hp ja..








lepas tu 'lepak' kat pantai pulak..
pantai Gertak Sanggul
kawasan nelayan...









Asyik melihat nelayan baru mendarat..
tak pernah tgk ikan segar haha..kesian..


NI dok bertapa ke apa ni...


Me & my hubby...




kami cuma tgk org lain mandi je...



my daughter & my son

huhu pelik2 la budak2 sekarang ni posing..

apa la yg ditunjuk tu..
nampak makhluk asing ke...



singgah pulak kat tempat memancing...




hai bro...pancing ikan kat pasar lagi senang..


aktiviti terakhir sebelum pulang
mengisi perut kat medan ikan bakar
kat Teluk Tempoyak



snap pic dulu sebelum makan


huhu besarnya kerang...


spek hitam..
mcm artis baru keluar dari mahkamah syariah je hehehe..

ni la dia..
ikan bakar bersama nasi lemak...


coconut shake..

post signature

29 comments:

  1. salam...kam..2..smua tmt kenangan lah..hehehe...msa muda2...mengimbau kenangan silam..

    ReplyDelete
  2. wah.. bleh beli ikan kat nelayan tu, mesti dpt diskaun

    ReplyDelete
  3. lamanya tak pi pulau pinang!!! rindu pulak nk mkn ikan bakar kat teluk tempoyak tu!!!huhu

    ReplyDelete
  4. Bestnya jalan-jalan. Anak-anak saya komplain sebab tak bawa mereka berjalan-jalan. Kesihatan saya masih belum pulih sepenuhnya.

    Jealousnya saya.....

    ReplyDelete
  5. emm suke ayat dibwh tue..=)

    emm org pinang naa

    ReplyDelete
  6. salam.
    Wah! percutian yang menarik. Bagus juga mengisi percutian kam's & family. Happy & enjoy together.hehe! best dekat air kolam pulak tu

    ReplyDelete
  7. kak inna...ala sekarang pun masih boleh pi sana..mengulangi kenangan silam

    ReplyDelete
  8. Ain...cuti2 ni pi la sana..jejalan...

    ReplyDelete
  9. en zool...takpe...terangkan pd anak2...mesti dia org faham...

    ReplyDelete
  10. si budak aboi...ayat yg mana satu tu..:)

    ReplyDelete
  11. etuza...sesekali ..weekend..boleh la bawak anak2 berjalan..time hubby cuti

    ReplyDelete
  12. wa kak bestnya mcm nieh selalu kan .. kalau saya memang suka santai2 mcm nieh di hujung minggu ramai2 ..

    anak2 memang suka .. dah seharian di umah sebuk jerk .. tapi hubby selalu x der masa .. huhuh

    ReplyDelete
  13. salam.
    salam perkenalan dari kak t dialam cyber ni.tq kerna sudi jenguk blog kak t yg xseberapanya.

    pajeri terung n pajeri nenas mmg favourite family kak t.

    seronoknya kamsiah ronda2 kat penang.kak t blum kesempatan nak gi sana walaupun menantu dari bln ogos dah pindah kesana.anak dan cucu2 masih disini...

    ReplyDelete
  14. wawahh
    mak xmo kalah ngn anak
    eh eh
    da beso dah anak dare akak
    ;)

    ReplyDelete
  15. ieda..sama la..saya pun tunggu weekend atau public holiday ja..baru leh jalan2..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum. Dengan segala hormatnya anda dijemput berkunjung ke blog saya dan isteri saya http://www.teacherrahila.blospot.com. Di sana anda terdapat mutiara yang selama ini anda cari.

    ReplyDelete
  17. jalan-jalan la naik atas sini pulak...

    ReplyDelete
  18. Salam sis..:)
    Teringat dulu2..makayah ada jgk bwk ank2nya tgk kapalterbang...:):):)

    ermmm....tgk pic sis..cam ank dara..apa rahsia yaa..:):)
    Anyway...moga sis bahagia bersama family tersayang:)

    ReplyDelete
  19. waaa...best jalan2..erm paatz tak berkesempatan berjalan2 g pon,huhu..ada orang nak ajak tak?

    ReplyDelete
  20. one zaba...insya Allah akan naik jugak..walaupun dah besa naik hehe

    ReplyDelete
  21. paatz...takde org nak ajak...jalan2 sorg2..lg best apa..

    ReplyDelete
  22. kak tini...cam anak dara apanya...dah jd mak dara..hehe..kembang sana sini...

    ReplyDelete
  23. umah saya kat depan airport aje kak.. hari2 boleh tgok kapal terbang naik turun.. hehehe..

    tapi mmg ramai org luar yg duk lepaq kat tepi pagar epot tu nak tgk kapl terbang.. tp org2 kat situ dh tak hearn dah kak.. hikss.. =P

    ReplyDelete
  24. salam..tak kisahlah gi memana..janji boleh jejalan dengan family ek..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.