17 August 2017

Shell Out Di Rumah


Ni semua Alia punya kerja
dari membeli bahan2 mentah
hinggalah siap terhidang diatas meja
Dia yg buat sorang2

Si Emaknya kepenatan melipat kain yg  tak kering 2 hari
mengosok uniform sekolah Tsaha
akhirnya tertidur kepenatan

Akhirnya terbangun bila tercium bau harum sos shell out ni

Sikit ja  sebab nak makan 3 org ja kat rumah ni

jagung tu mmg super sweet
ketam tu pulak 2,3 tempat mencarinya
akhirnya ditemui di market Kulim

 yg makan nasi ni Alia dan Tasha

sedap..tapi tak boleh selalu dimakan
selain meningkatkan paras kolestrol
ia jugak mengempiskan poket..

13 comments:

  1. sedapnyeeee...terliur terus ailio..ngeeeee..

    ReplyDelete
  2. hehehe... sedapnya sis. tang mengempis kan poket tu huh berat! hehehe... ingatkan mengempiskan perut,

    ReplyDelete
  3. Ssekali buat sendiri tentu menyelerakan.
    Cuma sekarang ni bahan asasnya dah mahal sangat.

    ReplyDelete
  4. Rajinnya buat shell out... Baby saya slalu buat shell out sendiri... Hiii...

    ReplyDelete
  5. nampak sedap & menyelerakan sangat .. kagum sungguh. berapa umur si Alia ni kak?

    ReplyDelete
  6. Untungnya ada anak dara pandai memasak...

    ReplyDelete
  7. beruntungnya akak anak2 dara akak boleh di harapkan msk2 segala bagai

    mmg nampak menyelerakan semua tuh, tp mmg betul tak blh buat selalu, selain dari bab kesihatan bab kewangan jgk boleh terganggu hehehe

    ReplyDelete
  8. Tu dia...dah tak payah pi restoran. Shell out kat rumah pun nampak lagi class!

    ReplyDelete
  9. sedapnyer kak...teringin nak shell out kat rumah..blh mkn & lepak berjam2 x payah risau tuan kedai halau..hahah

    ReplyDelete
  10. sedap nyer..buat sendiri lagi best kan..leh makan banyak

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.