En suami belikan
cili kering yg kerinting2 tu
Sekali blend buat sambal
Pedas berdesing
Walapun dah letak bwg besar banyak2
Dan beberapa biji cili merah
WW :Nasi Kerabu
Selamat Berangkat Ke Negeri Abadi
Sambal Terung Pipit
Tapai Pulut
Indahnya Rembulan
Pasembor Kodiang
Sambal Belacan Bacang
Mengapa Perlu Berpuasa Sebelum Darah Diambil
Masak Lemak Pucuk Geti
Nyanyian Riang Si Riang -Riang
Sambal Petai Bersotong
Nasi Impit Hangit
Dalca Kaki Ayam
WW:Ubi Kayu Goreng VS Rebus
Anda Pengemar Nasi Kandar???
Kerabu Peria Cara Kelantan
Belalang Kunyit Goreng
Gulai Pisang Muda
Dua Beradik
Pengat Pisang Nangka
Miang Kham
Kawan Yang Baik Juga Rezeki
Kenali Jenis2 Beras
dapnya sambalpetai sotong cili kering kerinting mmg pedas yakmat
ReplyDeleteJuju kongsikan sikit tips kat akak boleh.
ReplyDeleteBlend sebiji tomato biji, campur dalam tumisan cili.
InsyaAllah, cili kering kerinting yg pedas yakmat tu akan jinak dan kendurkan sikit pedas.
Tips ni juju buat sendiri kat dapur, memang menjadi. Kalau guna bwg sahaja tetap pedas tu ada kak, kalau tambah gula byk bahaya utk kesihatan. Jadi kita guna tomato man haha selamat mencuba.
Kecur liur tengok sambal merah menyala gitu tapi kalau pedas sangat tak mampu saya nak makan.
ReplyDeleteSuka sambal sotong kering2 macam ni...sedap ..pas tu SA suka potong sotong tu besar2 baru puas makan...
ReplyDeleteBaru ni sy beli cili kering di Econsave, mak aih, pedas sungguh, tapi puas la bagi sy kalau lada pedas, baru panggil sambal, hihi
ReplyDelete