24 May 2011

Pulut Mempelam Harum Manis


Salam
dah beberapa hari blog tak berupdate
thanks pada yg sudi singgah dan bertanya kabar
seperti Amy
bertanya mengapa lama menyepi...


Pulut menmpelam harum manis ni
dibeli di TESCO Kulim
rm5 satu bungkus
mahal ke?

pulutnya mmg mebeles
takde rasa 'berbiji2' bila makan
cukup lemak dan manis
mempelamnya pulak
lbh dari separuh biji
sebiji digunakan utk 2 bungkus


(ni belum dituang santan lg)


sebenarnya ni kali pertama
saya makan pulut mempelam ni
biasa dok tgk kat tv,akhbar,majalah
atau dok dgr org bercerita ja

kebetulan disatu sudut di TESCO
ada menjual pulut mempelam ni
budak2 penjual tu berbahasa Siam hehe

saya 'berazam' utk nmencuba berbagai kerabu
yg ori dari siam pulak lepas ni kat situ

14 comments:

  1. Assalam,

    Aiyooo sedapnyerrrrr...

    Maaf ya, jarang dpt masuk cos blog mama ada problem susah nak view. sesekali jer dpt masuk blog...

    ReplyDelete
  2. salam kak
    ya Allah sedapnya mempelam harum manis ni.
    pulut lagi.terkenang pengalaman tinggal di Perlis dahulu.harum manis mudah didapati

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Alahai sedapnya nampak pulut dengan harum manis. Hari tu nampak kat TV, meleleh air liur.

    ReplyDelete
  4. bestnya makan pulut camtu. ooo bob lokman ada buat buku ek. akak dulu hantu nescafe sekarang ni kena minum yang o ajer

    ReplyDelete
  5. Ohh, kat tesco ada eh kak...nak cari gak la. Housemate la duk promote kata pulut mangga ni best... fida biasa makan pulut durian je.. he he

    ReplyDelete
  6. assalam kamsiah..teringin akak tengoknya..balik kerja tadi terus masak pulut.

    ReplyDelete
  7. xpenah makan pulut ngan mangga...sedap ke...

    ReplyDelete
  8. che mid pun belum pernah merasa pulut mempelam.. hari tu baru cuba makan pulut durian..

    ReplyDelete
  9. Tak pernah cuba,rasa2nya sedap juga.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Kam,

    Serawa mangga pun sedap kan.

    ReplyDelete
  11. Baru lepas makan mangga harum manis.. agak terkejut tgk harga mangga harum manis dah cecah sekilo RM13.. bukan main lagi depa letak harga.. (",)

    ReplyDelete
  12. assalam..

    nmpk mnyelerakan.. sy pun x prnh rsa pulut mngga ni lg

    ReplyDelete
  13. best ler...kat tepen ni tak nampak pun org jual makanan ni. Kalo nk..kena gi perlis ler beli harum manis dulu, huhu..
    susah bebeno nk nampak harum manis kat tepen ni..ish..ish..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.