22 February 2012

Word Verification ----Perlu Ke???

Saya suka ber Blog Walking
boleh tgk macam2 ragam manusia
org kata,
bahasa melambangkan peribadi kita

saya juga suka mengomen
tp yg menjengkelkan
adalah word verification
yg dipasang sesetengah blogger

ya..word verification utk
mengesahkan
yg bg komen tu manusia atau spam
Selalunya spam ni from anynomous a.k.a tanpa nama.
So, kalau tak nak kena spam
unclick kat anynomous ,
tak payah letak word verification bagai.

ataupun...
delete ja komen yg tak diundang tu


kalau yg satu perkataan tu
masih ok lagi



kalau yg mcm ni
atau mcm ni


aduhhh...sekali cuba,error..
2 kali cuba...tak jadi lagi
saya terus bye-bye ja la
terus hilang minat nak mengomen


lagi satu
yg suka pasang lagu
lbh2 lagi yg tak boleh 'pause'
sekali buka ..10 tab
kalau 5 buah blog
yg ada lagu...
tak ke haru jadinya


mmg blog kita,
umpama rumah kita
ikut suka..ikut selera kita

tp pikirkan...
adakah org lain juga suka

27 comments:

  1. betulllllllll setuju sgt2!!!
    nyusahkan jek word verification n lagu2 nie....
    huhuhuhu yg penting isi kandungan blog tuuu!!!!

    ReplyDelete
  2. hehe..sy pun cenggitu ler. Bkn takmo taruk lagu kegemaran tp tu lah..kalo dh 2-3 window yg kita bkk pun ada lagu..bertindih2 ler lagu tu, hehe..
    Jdnya..blog sy takde lagu. Tambah2 pulak..sy rasa bkn semua suka dgr lagu pilihan kita, ngee. Kalo 2-3 window sy bukak utk BW...selalu sy off speaker aje, hihi..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum

    terima kasih kerana akak selalu berkunjung dan komen di blog saya

    saya sgt menghargainya

    alhamdulillah dua perkara ini tiada di blog sy kan :-)

    ReplyDelete
  4. salam kak
    ya Allah...sya pun sangatlah bermasalah dengan WV tu puas refresh nak nampak kan huruf2 tu, sya jugak berharap mereka tidak memasang WV tu

    ReplyDelete
  5. kalau tak ada WV tu pun lagi baguskann...
    yang pasti saya punya tak ada..lagu pun tak ada jugak..

    ReplyDelete
  6. salam kenal
    saya dtg mendaftar sbg follower ke 1017 :)

    saya pun x berkenan dgn word verification tu...tp mcm mana nak setting supaya x de benda tu ye?

    ReplyDelete
  7. yer la kak susah kan ada WV tu... klu silap type word tu memang kena la...hehe...tak payah ler ada lg senang kawan2 nak komen..:)

    ReplyDelete
  8. stuju sgttt...
    ayu pun sgt la xsuke kalau ade word verification...berkali2 gak tersalah masuk huruf n nombor tu...kdg2 smpai dekat2 tengok laptop...sakit mate la nk tgk huruf2 tu....

    ReplyDelete
  9. salam kak..blog saya simple je..iklan pun takdak..hehe..ni kak tulis tadi sekali bukak 10 blog kesemuanya ada lagu...ishh memang haru tu..semua blog duk nyanyi mcm2 jenis lagu..hehehe mcm2 org ni kan.. :)

    ReplyDelete
  10. Uhh!!legaaa...
    blog org sini tak dek benda2 tu smua..
    ;)mudah cara;)

    ReplyDelete
  11. saya pun sama dgn akak..
    tak suke dgn word verify dgn yg ade lagu tu..

    ReplyDelete
  12. Memang payahlah kalau ada word verification,susah betul nak teka hurufnya,utk music,off speaker je kalau nak bw.

    ReplyDelete
  13. IM..he..he.. word verfication tak suka lebih-lebih lagi mata makin rabun ni.

    lagu...haa.... no komen!

    ReplyDelete
  14. setuju sgt. kdg 2 kali buat br leh komen. ayu pun br je buang WV tu.nsb baik ade yg sudi tegur ayu. sbb kdg tuan punye blog tak perasan pun yg org nk comment kena WV.hehe..

    ReplyDelete
  15. salam akak... rasanya tak perlu sgt la.. yg pnting bile org bg komen tu, kita sndiri yg verify sblm publish, just in case ada org tersilap send komen byk kali atau yg bg komen dgn bahasa2 kesat...

    ReplyDelete
  16. salam..
    saya dah cuba
    tapi di tempat setting comment tu
    tak de pun Show word verification
    macamana yek?

    ReplyDelete
  17. hehehehehe
    cheqna dah banyak kali buat n3 pasal ni
    =)

    ReplyDelete
  18. akak mcm sy jugak jer..
    dan sy berpendapat, kebanyakan blogger pasti bersetuju dgn entry ni....

    ReplyDelete
  19. ye betul2.kalau dulu,,masa bebaru nk kenal blog mmg sme menda nk dipasang.tp skang ni kalau ble sme menda yg tak guna nak buang.tp pape pun ratu ttp hormat blog kawan2... :) salam kenal kak...anyway kalau taknak panggil ratu pun takpe sbb tu hanya nama di dunia blog.ada jugak yg ckp tak boleh nak panggil ratu sbb tak sesuai ngan org.hehehe.ratu tak kisah sbb dah terbiasa dgn panggilan ni sejak mula berblog takde maksud lain pun jd kalau akak nak panggil siput ke pun boleh takde masalah :) nak panggil ita pun boleh... :)

    ReplyDelete
  20. salam kak..
    saya dah take note..dah buang kelaut dah WV tuh..jgn lupa kesana ye..kesulitan amat dikesali...hehehhehehe

    ReplyDelete
  21. Betul tu kadang2 susah nak tulis hurufnya berbagai,yg ada lagu lagi haru,berblogwalking tengah mlm terbuka blog yg ada lagu kuat pulak tu,apa jadi,terus klik X kat atas tu...

    ReplyDelete
  22. Itulah sebabnya blog kakak plain semacam aje dan kakak pun buat terus pop-up... Dah masuk, baca, komen dah boleh bye-bye... tapi itulah kan blogspot pun satu kenapalah dibagi word verification yg berpintal semacam je...

    ReplyDelete
  23. asalam..k
    terima kasih ya, EWWK umpama baru dlm dunia blog walaupun hakikatnya dah berusia beberapa tahun..banyak benda yg nak dipelajari, blog yg baik memang antara kegemaran EWWK..termasuk blog KY ya. Mohon maaf atas ketidak sengaja kerana memang belum berapa mahir dalam semua aspek mengurus blog. Sungguh EWWK sudah tidak boleh tanpa menjenguk laman EWWK. Inilah antara fungsi menyinggah ke blog lain..dapat ilmu berbentuk teguran..Semoga apa kesulitan itu dapat diatasi.
    Terima kasih ya..

    ReplyDelete
  24. Asalam..
    teguran yang sangat2 saya hargai, mohon maaf, benar dah lama berblog tetapi masih banyak kekurangan, bagaikan masih baru. Apa yang kawan2 alami itu saya jg selalu alami..blog EWWK juga rupanya tanpa sedar sudah menyusahkan kawan-kawan..mohon maaf ya.
    KY..tq dan ajarkan apa yang baik ya.

    ReplyDelete
  25. datang lagi, masih tak berjaya..mohonlah maaf,ajarkan ya..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.