15 August 2015

Aiskrim Kelapa Mama-Miya Penang

Mula2 fenomena aiskrim dalam pasu,dalam lesung
 dalam congkak
di Penang ada aisrim dalam tempurung kelapa

Nah...Mamma Miya
terletak di alamat 143 lebuh pantai 
(sebaris dengan balai Bomba Lebuh Pantai)

tak berapa ramai pengunjung lagi
mungkin sbb masih awal
belum pun jam 11 pagi kami dah terpacak kat sini

sementara menunggu pesanan siap
amik kesempatan bergambar dulu disini

Nahhh..ni dia..aiskrim kelapa 
ianya diisi dalam kelapa muda yg dibelah..
dicampur bersama nata de coco,,kacang panggang,jagung manis serta kacang tanah
segelas air kelapa(dlm gelas kecik)
diberikan percuma
RM6 utk satu mangkuk tempurung ni
Alhamdulillah..kenyang dan berbaloi rasanya..sedap..


dah kenyang makan aiskrim
layan pulak anak2 nak bergambar dekat dinding2 ni









27 comments:

  1. di pasar Chatuchak Thailand mmg femes aiskrim kelapa ni...mmg SEDAP lah...

    ReplyDelete
  2. dinding berlumut tapi still nampak berseni kan

    ReplyDelete
  3. nampak sedap sangat aiskerim tempurung kelapa ni kreatif pengusahanya....

    ReplyDelete
  4. sedapnya aikrim kelapa..dah lama tak menjejak ke pinggir jalan berseni ni..

    ReplyDelete
  5. Semakin lama semakin bijak dan kreatif para peniaga..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  6. Ais krim nmpk sedap...lukisan plak nmpk hidupnya

    ReplyDelete
  7. Aiskrim dalam pasu pun belum termakan lagi..mcm2 gaya nak lariskan jualan. Kreatif..

    ReplyDelete
  8. Sedap aihhh...

    Aiskrim pasu..aiskrim kelapa la.. belum penah rase dan tgk lg..tgk yg org post je..huhu..sadisnyaaa

    ReplyDelete
  9. wah,wah... tempurung laa pulak... tapi ok laa teww... gune bahan terbuang... hihi...

    ReplyDelete
  10. even dok kat Penang, tak pernah jejak lagi kat ais krim tu... heee

    ReplyDelete
  11. salam kamsiah ..
    menarik, tp guna kepala yg dh boleh dibuat santan ke sebagai bekas !!!

    ReplyDelete
  12. rumah dekat ja dengan beach street ini. tapi jarang ke sini.

    saya konfius yang mana satu kak kamsiah

    ReplyDelete
  13. Melihat pada gambar tu memang terliur dibuatnya. Terasa nak jilat2 jer skrin nih...hehe

    p/s: Relaks Minda kini beroperasi di blog baru di www.dammahumnib.com. Semoga ukhwah berpanjangan

    ReplyDelete
  14. napok dah sedap..makan tak tau lah guane kesedapan dia tu...

    ReplyDelete
  15. menjenguk tuan rumah... he he he...
    Kalu kat Thailand memang femes es krem nih! Dappp!

    ReplyDelete
  16. Kreatif dan berinovasi mereka untuk menambah nilai kepada harga....saya lebih suka makan aiskrim yang macam ni berbanding cara biasa.....barulah menghayati sangat aiskrim tu bila makan....

    ReplyDelete
  17. Assalam kak,
    wooowwww
    awat kami xtau pun
    nak kena terjah ni he3

    ReplyDelete
  18. Ice cream ni memang terkenal di Penang..

    ReplyDelete
  19. Kak kamsiah tak jawab soalan saya huhu

    ReplyDelete
  20. tak sempat pi cuba lagi...adoiii dekat ja pun

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.