25 September 2021

Masak Lemak Cilipadi

Meskipun saya bukan berasal dari N9
Namun masakan dari sana 
berjaya mencuri hati saya

Masak lemak cili api
Masakan ringkas namun boleh membuatkan tak pandang lauk lain dah

Bg saya masak lemak cili api
Akan lbh sedap jika mengunakan kunyit hidup,serta pekat dan pedas kuahnya

Jom tengok apa yg telah saya masak
lemak cili api ni
Ayam masak lemak cili api

Ayam campur rebung massk lemak cili api


Jantung pisang masak lemak cili api

Udang campur rebung masak lemak cili api

Kulat sisir campur udang massk lemak cili api


Udang masak lemak cili api

Ketam masak lemak cili api

Ikan patin masak lemak tempoyak cili api


Nangka muda campur ikan talang masak lemak cili api


Isi ikan masin
Nenas dan belimbing buluh
Dimasak lemak cili api


Pucuk ubi masak lemak cili api


Udang campur belimbing buluh
Masak lemak cili api


Pucuk paku masak lemak cili api


Labu masak lemak cili api






Harap2 boleh memberi idea
pada yg terpikir2 nk masak apa.






12 comments:

  1. Masakan masak lemak cili api ni jarang tak sedap. Semua sedap sedap tu kak :)

    ReplyDelete
  2. masak lemak cili api ni simple tapi sedap. tak perlu bawang pun dah boleh masak

    ReplyDelete
  3. Sy juga penggemar masak lemak cili api stail negeri. Cuma letak kunyit dan cili api, boleh mengaum dibuatnya ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  4. Macam-macam idea untuk masak lemak cili api.
    Warna kuahnya pun cantik. Terliur tengok.

    ReplyDelete
  5. Lawo periuk masak lemak ketam tu.. (eh sibuk betul mata ni pandang periuk org kan hahahha)

    ReplyDelete
  6. Laukkk kegemaran saya! Makan nasi confirm menambah kalau ada lauk ni

    ReplyDelete
  7. Betul itu guna kunyit hidup dan cili api memang sangat sedap.

    ReplyDelete
  8. Masak lomak cili api memang seminggu 3-4 kali buat kak...sinonim ngan org NS kan...

    ReplyDelete



• ุจِุณْู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ุงู„ู„ู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠْู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.