07 December 2018

Nasib Sebuah DSLR


Suami saya membeli Nikon D3100 ni pada Mei 2011
setelah sianak begitu teringinkannya

ya..memiliki sebuah DSLR waktu tu sangat mengujakan
kemana2 pun tersangkut DSLR kat leher


 beberapa lens jugak dibeli sbg tambahan

Dan sebagaian dari majalah tentang fotografi


gigih pacak tripod
utk snap gambar bulan sakit

dan  bulan mengambang penuh

antara hasil pertama bidikan




kini..DSLR terbiar sepi didalam almari
seolah tak diperlukan lagi..kesiannn..

dengan beratnya,dgn besarnya..masing2 malas nk mengunakannya

semua org dok usung hp canggih masing2

7 comments:


  1. SmBotak
    12:00 PM (0 minutes ago)
    to me

    Dulu zaman belajar pernah ambik kelas fotografi. Masa tu tau la seba sedikit pasal aperture, shutter speed atau nak fokus guna SLR (DSLR belum wujud). Seronok jugak.

    Rasanya elok kamera ni disimpan baik2, mungkin sikit masa lagi akan jadi bahan koleksi sama macam kamera dedahan filem. Sebab ada kawan yang buat superimposed guna filem, cantik hasilnya.

    ReplyDelete
  2. itulah sekarang ni kamera hp pun cantik2 hasilnya kan

    ReplyDelete
  3. sama la rietta pun, sekarang mls nk usung besar dan berat...sebab walau rietta xpkai hp hebat, ada je org lain yang akan tolong ambilkan gambar...

    ReplyDelete
  4. betul la tu kan, sekarang memang semua bawak phone je, takda dah nak sangkut dslr berat berat tu

    ReplyDelete
  5. Saya masih suka DSLR. Yang ada pula dah rosak lensa. So saya guna camera phone. Rasa memang tak puas sangat. Berbelah bagi nak beli baru atau tidak sebab tengok harga phone dah sama dengan camera biasa.

    ReplyDelete
  6. Kepuasan pada yang meminati DSLR ini tak sama dengan HP.. Sayang pula DSLR tu hanya tersimpan dan tidak digunakan..

    ReplyDelete
  7. Kesian ..harap tak merajuk tu ..masih ok ke? sama lah kat sini . Etuza ja suka bawa canon ke sana sini..sebab ada kelinan gambar guna DSLR

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.