09 May 2014

Modem meletup...


Petang ahad lepas,hujan yg amat lebat beserta ribut dan petir..
Saya sempat shutdown pc saja..dan selepas kilat yg amat dasyat,,saya terbau benda hangit yg terbakar..setelah diperiksa,ianya dari modem komputer..
Pagi isnin saya call TM buat report..
Kami akan dtg dlm masa 24 jam..itu janji manis TM,.
Selasa..Saya tunggu..
Rabu..saya tertunggu2..
Khamis..bayang TM pun tak nampak..

Hari ni dh jumaat..

2 entri sblm ni saya setkan autopublish..
Saya  boleh publish komen tp utk blogwalking teramat lah azabnya mengunakan tab en suami ni..terkial2..so minta maaf byk2 pd kekawan kerana tak boleh mengomen spt biasa..bila dah setel saya akan bermarathon mengomen..

38 comments:

  1. Assalam kamsish..harap TM cepat datang selesaikam masaalah

    ReplyDelete
  2. takutnya, mama ni selalu on modem tak kira masa..

    ReplyDelete
  3. Oo tu la kisahnya Kamsiah!
    patut pun dok tunggu2 n3 dr kamsiah tp sunyi lak...sabar ya

    ReplyDelete
  4. cuaca skg memang selalu ada petir kan kamsiah.....

    ReplyDelete
  5. Bila jadi macam tu bil tetap berjalan seperti biasa.
    Sekarang kalau ada masalah dan dijanjikan dalam masa 24 jam akan selesai atau masacall buat aduan sebelah pagi, dorang maklumkan sebelah petang boleh selesai tapi takde perubahan, saya akan call lagi sampai selesai. Kalau tunggu tak call balik alamatnya lambatlah siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat pnah jadi benda yg sama.. tapi depent mana yg wat kerja cpat....laju la siap..yg jenis sambil lewa tu..berlanggut la kita tunggu depa mai pebaik..

      Delete
  6. memang kak, modem saya pernah meletup gara2 tak switch off kat soket tu. cuma orang tm tu datang tepat macam dijanjikan.

    ReplyDelete
  7. selamat pagi jumaat
    anum singgah pagi jap lagi bz day
    keep in touch

    ReplyDelete
  8. Kak, saya punya modem pun meletup gak kena kilat, tapi bila report, tak sampai 18 jam, techniciannya datang. Depend pada technician jugak kot kak..Saya report kul 7 malam, semalam kul 11 pagi dia dah samapi nak repair.

    ReplyDelete
  9. seramnya kak..syukurlah tak terbakar rumah..janji manis ni sama mcm astro..nak suruh bayaq laju..nak suruh dtg repair ke terus bertukar menjadi kura-kura..huhu

    ReplyDelete
  10. nnt akk mintak free kalu dia charge sbb janji melayu ;-)

    ReplyDelete
  11. pernah juga terjadi pada ana kak, dua kali dah tukar modem sebab kalau kena kilat tak ada varenti TM kena beli modem baru..last2 sekarang ni bila hujan lebat atau keluar rumah mesti tutup modem dan cabut cable TM tu..serik dah rasanya..

    ReplyDelete
  12. skang nie kalau hujan mesti sekali dengan petir..kalau dah start hujan,Nur cabut semua plug..sebab pnah gak modem terbakar...huhu...

    ReplyDelete
  13. tu lah..
    x tau nak komen apa..
    tunggu lah..kan nak buat apa lg kita ni..mcm kita x byr service gini plk.

    ReplyDelete
  14. ha betul2 selalu janji dalam tempoh 24 jam, tapi tak kunjung tiba, ummi pun pernah mengalami ni Kam, bengkak hati menunggu.
    Moga semuanya cepat settle ye. Takpe rehat2 dulu Kam, nanti boleh qadha' bw tu, hehe..

    ReplyDelete
  15. Saya juga pernah kena macam tu, bukan saja modem yg disambar kilat, dengan TV sekali kena dan charger henset juga habis terbakar. Sebab tu sekarang kalau ada bunyi petir terus off mana yang patut.... Pengalaman saya dengan TM ni lain pula, biasanya mereka akan datang ke rumah dalam tempoh 12-24 jam. Kalau lambat dari 24 jam saya akan call 100 buat aduan kedua beserta dengan no report yang mereka beri....

    ReplyDelete
  16. Tabah akak menanti ™ datang baiki…
    Kalau saya, mahu hari-hari follow up…
    Apapun, moga mereka cepat2 datang baiki..

    ReplyDelete
  17. lama tak singgah sini
    baru perasan header baru, semua tu gambar anak-anak ye
    dah besar dah ye

    wah lama menunggu tu
    tapi TM memang gitulah, lambat!
    cuba kalau kutip hutang, laju aje!

    ReplyDelete
  18. Saya pernah kena mcm tu.. sengsara, tp nk buat mcm msna dah nak jadi.. sabarlah kak Kam.. semoga segalanya cepat ok ye.. Salam Jumaat.. :)

    ReplyDelete
  19. Isnin depanlah kot datangnya... atau depan... depan... dan depan lagi... sabarjelah...

    ReplyDelete
  20. service TM memang mcm tu,dia saja yg ada,tiada pilihan lain.

    ReplyDelete
  21. Sabar je la. Dulu, sekolah saya pun pernah jadi kes dengan TM. Bekas guru besar minta dipasangkan telefon, kena bayar lebih pun takpelah, janji pasang. Staf TM tu bagi macam-macam alasan, itu tak ada la, ini tak ada la. Lebih setahun tunggu. Lastly, saya minta izin kat guru besar nak guna 'kabel'. Tak sampai seminggu, settle masalah.

    ReplyDelete
  22. Rasa macam patah kaki kan tak de internet. Huhu.

    ReplyDelete
  23. Alahai TM...mmg tak puas lla blogging melalui tab.semoga masalah cepat selesai

    ReplyDelete
  24. alahai seksanya takde tenet... sabo je la kak

    ReplyDelete
  25. semoga org TM tu akan dtg segera. Umah sy dkt je dgn TMPoint. kalau mrka lambat dtg sy gi terus jumpa...

    ReplyDelete
  26. Pernah jadi macam ni....kena ganti baru la jawabnya.....

    ReplyDelete
  27. Salam K.Kamsiah..

    huhuhu..semoga cpat baik pulih modemnya..haruu

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum akak

    Maaf ...Akak telah ditag untuk segmen ini
    http://lagunamerbok.blogspot.com/2014/05/segmen-liebster-award-lagunamerbok.html

    ReplyDelete
  29. diorang bz tu..tu yang lambat...huhu

    ReplyDelete
  30. 2 tahun lepas saya mengalami masalah yang sama. Waktu tu saya baru balik kerja dalam jam 6, tak hujan pun, cuma mendung, awan gelap. Masuk rumah saya pasang plug modem tapi belum sempat pun nak on, tiba-tiba berdemtum petir, hangit. Mujur tv, astro saya belum sempat pasang plug. Esoknya tengok pokok depan rumah kuning terbakar, kena petir.

    ReplyDelete
  31. hmm.. janji hanya tinggal janji..

    ReplyDelete
  32. UNIFI saya di rumah (SP) pun bermasalah. dapat BW balik hujung minggu di ipoh..
    semoga dah ok la ni..

    ReplyDelete
  33. Kena follow up banyak kali kalau namanya TM ni. Tapi kalau dulu saya kena, sepanjang masa tak mampu berinternet, memang saya minta waivekan bayaran bulanan kerana saya tak dapat guna sepanjang jangkamasa mereka berjanji manis tu.

    ReplyDelete
  34. meletop.bahaya nya..
    tm mnis berkata kata ye

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.