Bahan2
Kacang botor
Isi kelapa(goreng sekejap tanpa minyak)
Sebiji tomato(didadu)
Cili merah dan cili padi
Seulas bawang besar
Jus limau nipis
Garam dan gula
Ikan bilis(digoreng)/udang kering
Cara2
Potong nipis semua bahan
Gaul semuanya..
Siap utk dimakan
kerabu kacang botor sedapnya...boleh cuba ni...tq resepinya..
ReplyDeleteSedap ni..
ReplyDeletetutup mulut tangan dua...tak suka sayur :-))
ReplyDeleteSaya suka.. tambah pulak kalau ada sup kambing..
ReplyDeleteBanyak kelapa parutnya akak....saya kalau kelapa banyak...memang suka...
ReplyDeleteAsalam..pedas ni kan Madam kamsiah, baca resipi ..kacang botor tu tak pasti bagaimana bentuknya
ReplyDeletemenarik ni kamsiah selain jadi ulam bercicah sambal belacan:))
ReplyDeleteantara jenis makanan sihat. tapi nama botor tu tak biasa dengar la pulak...
ReplyDeletex penah try kerabu ;p
ReplyDeletesedap kak kerabu ni... lama x makan..selalu mak buat di kampung.... hahaa
ReplyDeleterindu kerabu mak... huhuu
membuka selera bila melihat gambar kerabu ni...sedap ni
ReplyDeletesodap nih kak... kire sihat pun iye jgk kan....
ReplyDeleteSaya memang peminat kerabu dan kerabu kacang botol ni antara yg menjadi feberet!
ReplyDeletesedapnya kerabu...nak try buat lah..biasa buat ulam je
ReplyDeletesedapnya kerabu.. lama xmakan
ReplyDeletesedap ni
ReplyDeleteemm..mcm sdp je..kene mnta org umh bt lh..
ReplyDeletesedap nya......buat sendiri lagi puas nak makan
ReplyDelete