11 August 2016

Pertama Kali Ke JPJ Kulim

Sejak berjauhan dgn suami ni
banyak perkara terpaksa saya uruskan sendiri
sakit demam..terpaksa ke klinik sendiri
urusan anak2 kat sekolah..terpaksa pergi sendiri

Alkisahnya roadtax kereta mati pada 4/8 yg lepas
suami masih ada kat rumah masa tu
sbb balik utk menghadiri kenduri anak sedaranya
dalam dok sibuk2 tu terlupa la pulak nk renew roadtax

sebelum balik ke Johor 8/8 tu
suami dah tunjuk cara2 nak renew roadtax kat Alia
kelmarin..10/8 baru saya dan Alia ke JPJ Sg Ular
nasib baik la hanya setengah km ja dari rumah
(dalam hati berdoa jgn la ada roadblock polis/jpj)

ooo mula2 kena beli insuran
10 minit..settle
menapak la kami 2 beranak ke JPJ 
yg terletak bersebelahan dgn kedai insuran tu ja
tunggu tak sampai 20 minit-settle

oohh..mcm tu ke prosesnya..senang ja

oleh kerana keluar rumah  jam 9.30 pagi
belum bersarapan lagi
kami ke Tesco Taman Selasih,Kulim

acara pertama tentulah mengisi perut yg berkeroncong
haha kami pelanggan pertama kt KFC tu

 
yg ni saya punya order
Alia punya oder..tak makan pun..tapau bawak balik

selesai membeli barang2 dapur
singgah beli big tea lagi 

11 comments:

  1. semua urusan kena buat sendiri bila berjauhan dr suami ye kak...

    semoga dipermudahkan semua urusan...

    lama jugak saya x layan KFC.. hehe

    ReplyDelete
  2. nieyl biasanya kalau urusan kereta serahkan pada asben je..
    cuma kalau kebersihan kereta je..pada nieyl..huhu...
    wah!sedapnya kfccc....

    ReplyDelete
  3. DAH ADA PENGALAMAN BERUSAN DGN JPJ LAIN KALI XSUSAH LAGI...SEDAPNYA JAMU SELERA DI KFC

    ReplyDelete
  4. Lain kali renew insurance awal-awal sebelum road-tax expired lagi senang
    Dah ada insurance tinggal pergi JPJ aje utk renew road-tax.

    Bagus juga bila dah tahu kan - selalu manja ada org buat ye:)

    ReplyDelete
  5. pengalaman yang berharga kan dpt buat semuanya sendiri. hihi. kepci tu nampak dap betul,.terliur tgk nya ^^

    ReplyDelete
  6. Sekarang dh banyak agen insuran yang boleh renew roadtax.
    Terus siap.
    Tak payah bersesak2 kt JPJ lagi.

    ReplyDelete
  7. Siqah kalau renew insurans kereta, memang manual je. Tak reti guna online. Takpe kak, belajar satu benda baru. Yeayy!

    ReplyDelete
  8. Sedapnya Big Tea tu..
    Saya kalau renew roadtax buat dekat ejen..
    Bayar online, nanti dia dtg hantar roadtax kat saya..
    X pernah lagi pergi JPJ untuk renew roadtax..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.