22 September 2016

Berbekam

Disamping ke klinik
saya jugak pergi berurut secara tradisional
tangan kanan ni dah lama kebas2
kali pertama pergi berurut
tukang urut tu 'jumpa' urat bersimpul kat bahu kanan saya ni
katanya sebab tu rasa kebas..
darah tak jalan...
oksigen jugak di blocknya

hampir nak meraung saya bila dipicit2 urat yg bersimpul tu
selepas 2 kali kesana..alhamdulillah dah ada rasa sikit tangan ni
mau 2,3 kali lagi ulang laik  ke rumah tukang urut tu

disamping tu jugak
anak lelaki saya bawak emaknya berbekam
di Klang Lama



https://www.facebook.com/InspirasiSunnah/

pertama kali berbekam
saya pada mulanya agak takut jugak

selepas dibacakan doa..diminta bertenang..
mula2 berbekam angin..
rasa mcm dicubit2 ja bahagian blkg badan

kemudian berbekam darah
alhamdulillah..

ditanya sanggup/berani tgk darah tak..

ok..berani..laju ja saya menjawab

lantas ditunjukkan cawan berisi darah hitam pekat

katanya darah saya  hitam sbb kolestrol tingi
disamping banyak makan mcm2 ubat2an

10 point campur 2 point percuma..RM60..

katanya kalau nak sihat lagi mesti datang sebulan atau 2 bulan sekali

insya Allah..dekat ja dgn rumah saya..

8 comments:

  1. SEMOGA SEGERA SEMBUH DGN CARA RAWATAN YG DICUBA...KAK NI BERBEKAM XPERNAH CUBA...TAKUT RASANYA KULIT KENA TOREH

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya berbekam ni bagus. Sunnah
    Tapi kakak tak pernah lagi sebab kat tempat kakak sini tak tahu nak kemana.

    ReplyDelete
  3. Tak pernah berbekam kak. Nak cuba tapi takut. Huhu

    ReplyDelete
  4. bab berurut agaknya kalau bagi rm100 pun saya tolak...

    akut nanti situkang ururt kena saya punya flying kick...

    ReplyDelete
  5. penah berurut ngn kwn opis, sakit sampai satu surau saya tawaf... sambil urut sambil pusing surau sbb sakit huhuhu tp lps urut tu lega lah...

    berbekam tak penah lg dana cuba kak... ngeri kot sbb dia toreh skit tuh ngn tgk darah banyak2

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Kak Kamsiah,

    Saya pula teringin sangat nak berbekam. Kalau ada chance dapat, memang laju saya nak. Bab urut-mengurut ni boleh terima lagi. Kalau tak sakit urut, memang tak sah lah. >,<

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.