16 November 2016

Ditawarkan Kerja Di Kedai Makan

Alhamdulilah...
dah dapat CPU komputer yg baru
anakanda kat KL belian dan poskan..disetting siap2
guna windows1 lagi

so bila sampai kat rumah
Alia tolong cucuk2 kan segala kabel ja

Baru2 ni..alkisanya saya teringin nak makan nasi kerabu
so bersaa Alia,saya ke warung Kak su didepan masjid Kulim tu
oleh sebab bkn hari minggu..pelanggang tak ramai

Ketika nak bayar
dok sembang2 punya sembang
sebab saya tau tuan punya warung tu orang kelantan

Dia mengeluh takda pekerja..kelam kabut jugak la kalau time ramai pelanggang
so dia offer saya bekerja dengannya
dia punya serius sampai sanggup hantar saya balik
jika kerja dgnnya

pujuk punya pujuk..bodek punya bodek..
selangkah  saya berjalan nak ke kereta..selangkah dia mengikutinya

last2 saya cakap akan tanya suami dulu
akan bincang dgn anak2 dulu

Akhirnya dapat jugak saya melepaskan diri

dan rasanya itu kali pertama dan terakhir saya makan kat situ..

14 comments:

  1. Hamboi.. Bersungguh dia offer kerja ye..
    terdesak nak pakai pekerja lah tu..

    ReplyDelete
  2. susah jugak macam tu ek kak, memang tak datang lagi da kedai tu

    ReplyDelete
  3. haha.. lucu la kak..

    sedap nasi kerabu tu..

    ReplyDelete
  4. hehe
    mungkin dia sgt terdesak memerlukan pekerja
    apapun, nasi kerabu tu nampak menggoda mata haha

    ReplyDelete
  5. REZEKI TU N BOLEHLAH DITAWARKAN PADA SESIAPA YG MAHU TU..SEDAPNYA NASI KERABU BIRU

    ReplyDelete
  6. hehhehe...
    dh terdesak sgt kot, tp lbh baik dia bt iklan cari yg muda2 skit...
    pnt jgk tu kerja di kedai mkn kak...

    ReplyDelete
  7. Salam... he3.. lucu plak baca, mgkin tengok kita ni jenis ramah kot , tu yang minat nak offer keje

    ReplyDelete
  8. Wah, bagus dah dapat CPU baru. Kak pun kat rumah guna computer juga untuk layan fb & blog. Memang tak pernah guna hset...tak puas handset pun kecil je screen. Sejak dulu2 memang guna computer pun...

    ReplyDelete
  9. Macam saya juga. Jika ada sesuatu isyu berlaku di sesuatu tempat, that is the first and the last saya ke situ...

    ReplyDelete
  10. Hehehe amboi sampai gtu sekali dia pujuk..alhamdulillah dpt jgak larikkk hehehe

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.