05 November 2016

Pameran United Buddy Bears Di Padang Kota Lama

Assalamualaikum
Apa kabar semua..
Ya ALLAH..rasa mcm dah terlalu lama membiarkan blog ni tanpa entri baru
bukan takde cerita..tapi dek komputer rosak
(tunggu hujung tahun kut baru boleh tukar baru)
dan laptop pulak slow sesangat

Rasanya penduduk sebelah utara ni
sedia maklum tentang Pameran United Buddy Bears (UBB)
di Padang Kota Lama,Penang
yg berlangsung selama 2 bulan
September-Oktober
ada la jugak terpalit dgn sedikit kontroversi..


So ketika anak sulung balik bercuti sempena deepavali lps
adik2 dan mak nya tak melepaskan peluang utk kesana

 kami sampai jam 11.30 pagi
masih tak ramai pengunjung lagi
cuaca pun sekejap anas sekejap redup...berangin..
 pameran disertai 168 buah negara



mak budak pun nak join jugak





yg ni Malaysia punya




 
hye..I,m from Georgia

 
and I,m from Guatemala

Baru separuh padang menapak
saya mengalah..membiarkan anak2 menyaksikannya sendiri

9 comments:

  1. MACAM2 IDE PENANG MENARIK KUNJUNGAN PELANCONG

    ReplyDelete
  2. salam kamsiah .
    menarik gambar2 tu ..
    bermacam2 saiz bear ada .
    wahh, mak lebih slim dari anak tuh ..

    ReplyDelete
  3. Tak pernah dengar pun kak pasal united bears ni..thanks sebab Kam siarkan entry ni..boleh juga tahu ceritanya...Psstt...mak budak pun nampak macam bebudak juga...kecil molekk..

    ReplyDelete
  4. Lama tk pi padang kota
    Selalu pi cari pasembur ja kt tepi laut tu Kam

    ReplyDelete
  5. menarik ni, aspek kepelbagaian dan geografi.

    ReplyDelete
  6. pameran macam ni, kita boleh tengok tiap-tiap negara tu apa ikon dan tarikan utamanya

    ReplyDelete
  7. Alahai comel just.. kalau data la may semua bear data make selfies bahaha.. :D

    ReplyDelete
  8. singgah juga disini hari tu...tapi sekadar tengok tengok ja....

    tak ambil gambar pun....


    cantik gambar akak ambil

    ReplyDelete
  9. Wahh cantiknya..kalau la.kat sini pon ada jgak..nak g selfie laa hahahaha..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.