12 March 2017

Kuah Rojak

Sapa yg suka menyicah kat sini..
angkat tangan tinggi2..

bila menyicah,tentulah ada kuah rojaknya,ya tak
kalau kat kelantan,dipanggil makan 'colek'

kuah rojak ni saya oder kat kulim food delivery
utk adik beradik yg akan datang ke Kedah
pada 19 hb ni
tengok..kacang tanah sangat dipack berasingan..wangi..fresh lagi
ada sesetengah org buat kuah rojak
kacangnya digaul sekali
dah tak ranggup jadinya bila dibiar lama2

yg dalam botol comel ni setengah kilo rm5

 yg dalam balang tu sekilo beratnya-rm10
dek kerana saya oder banyak
dapat la diskaun rm5

sedap jika dicicah nenas,jambu batu,jambu air,mempelam,ubi sengkuang
buah kedondong,betik separuh masak...

11 comments:

  1. Eh terliur tengok kuah rojak ni...kak kalau nak makan mesti dari buah yang tak masam....

    ReplyDelete
  2. aduhla kak... sedapnya tgk kuah rojak akak tuh

    kadang2 beli yg segera tuh, tak berasap sedap, kadang dh tengik... kadang pds sgt..
    ssh nk dpt yg sedap betul2

    ReplyDelete
  3. Sedapnyeeeee... kecur ailio. cicah ngan jambu batu memang layan sgt~

    ReplyDelete
  4. Perghhhh udah terliur akak terbayangkan bila dicolek dengan buah mangga kamsiah..
    Murah harganya ye..
    Dulu2 popular kuah rojak kak nor ke..

    ReplyDelete
  5. Alahaiii sedapnya kak.. Klo lya suka cicah dgn mempelam epal or jambu air..sedap n nikmatnya..

    ReplyDelete
  6. acik kalau ke kedah memang tak lupa beli kuah rojak ni.sejak dah lama tak pergi ni dah lama jugak tak beli

    ReplyDelete
  7. sedapnya, kecur air liur jadinya kak

    ReplyDelete
  8. ai kaki mencicah kak but dok jepun x best dah nak cicah sebab pelam etc x dak
    dok cicah guna apple jer...sadis betui uwaaaa

    ReplyDelete
  9. rasa macam mn. lemak ke pedas? menarik botol dia. hehehe

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.