20 January 2011

Hate Fan Page

Dah macam satu 'kemestian'
dizaman serba canggih ni
bila tak suka sikit
cepat2 ja create hate fan page
kenapa?

saya sering 'diajak' utk join page2 mcm ni
tp buat tak tau ja

kadang2 kesian dgn mangsa
seperti gf gol keeper tu
Khairul Fahmi
tak pasal2 bila 'popular'
jadi mangsa kebencian sesetengah pihak

kenapa page2 mcm tu diwujudkan?
adakah kerana benci?
irihati? cemburu?
ingin melihat org lain jatuh?
adakah seronok bila
ramai yg join page tu?

bagi saya,kalau nak benci sekalipun
tak payahlah nak hasut org lain
supaya membenci sama
benci lah dalam hati ja


Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:





Dari Abu Hurairah r.a…Nabi s.a.w. sabdanya:

"Sesiapa yang mengajak ke jalan mengerjakan
sesuatu amal yang baik,
adalah baginya pahala sebanyak
pahala orang-orang yang menurutnya,
dengan tidak mengurangi sedikit pun pahala
itu dari pahala-pahala mereka,

dan (sebaliknya) sesiapa yang mengajak
kejalan mengerjakan sesuatu amal yang menyesatkan,
adalah ia menanggung dosa sebanyak dosa
orang-orang yang menurutnya, dengan tidak
mengurangi sedikit pun dosa itu dan dosa-dosa mereka."





14 comments:

  1. @Kamsiah
    :hi3 ..tak syak lagi

    psst kak tumpg tanye...saya tertarik dgn icon mouse kat blog akak ni mcm layang2 plak...dimana bole dptkan kodenye?

    *akak setting comment dan scroll "who can comment" dan tick yg sesuai je,klu nk elak si anom beri komen ala scammer iyer <---respond dri komen akak di blog aidid tadi..

    ReplyDelete
  2. Setuju sesangat...kekadang tu yang wujudkan page macam tu pendengki....kut la...macm si Fahmi tu, masa dia tak popular tak de plak nak ,tetiba je nak hasut orang suh benci, penyakit betul laaa...

    ReplyDelete
  3. bila nak bukak kamsiah yusoff fan page nih? nak like la... :D

    ReplyDelete
  4. betul la, sangat tak suka hate segala bagai ni. apa benda lah tujuannnya?
    sebab utama create hate fan page adalah kerana cemburu dan hasad dengki. huhuh.

    ReplyDelete
  5. eh sapa la yang tak suka KF tu? isk isk isk..mcm2 betul manusia skrg. Kalau sendiri tak suka senyap2 je la kan kak kamsiah. NI ajak orang pulak..haihh

    ReplyDelete
  6. @Uchi kay-f @hmadtq....huhhh buang masa layan cik anom yg pengecut nak tonjolkan diri

    ReplyDelete
  7. @Cikgu Nurintu la penyakit org kita,tak habis2 dgn PHD....

    ReplyDelete
  8. @mrzoabzoab...oohhh tidak...takkan ku isi bakul dan melompat kedalamnya..:)

    ReplyDelete
  9. @Afida Anuartu la fida...kita sendiri ada jugak persaan tak suka pd selebriti/mereka yg popul;ar kan...tp setakat tak suka senyap2 dah la..tak payah nak hebahkan satu dunia

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum kak..mintak dijauhkan hasut menghasut cenggini..diri sendiri yang merana nanti huhuhuhh

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum kak kam. salam jumaat. kakchik sangat tak suka dgn kewujudan hate fanpage ni tak kira utk siapa ia ditujukan.

    kalau ada yg jemput kakchik untuk join memang kakchik terus blok. walau kita benci banyak mana pun lebih baik kita doakan agar orang yg dibenci tu berubah kepada kebaikan. macamlah kita ni baik sangat nak benci-benci orang.

    bukankah Allah sarankan kita agar berkasih-sayang? kalau nak benci, bencilah sikap buruk mereka bukan mereka. mana tahu mereka akan berubah dan jadi lebih baik dr kita.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.