24 July 2012

Puding susu buah2an

Pencuci mulut utk
puasa hari ke 4
puding susu buah2an


bahan2 yg ringkas ja

1 paket serbuk agar2 (11gm)
2 biji telur
1/2 tin susu cair
4 cawan air
gula secukup rasa
2-3 sudu besar tepung kastad
1 tin fruit cocktail







masak agar2, air dan gula hingga larut.
pukul telur, (saya guna blender)
bersama tepung kastad dan susu cair

bila agar2 mendidih,
masukkan campuran telur dan fruit cocktail.
(masukkan sekali air dlm tin tu)
masukkan kedalam loyang/acuan dan sejukkan.

28 comments:

  1. wahh boleh try buat utk berbuka esok ni sis..hehehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak kamsiah
    tengok gambar pun dah terasa sedap.
    anak2 saya pun suka puding sebegini

    ReplyDelete
  3. tulah dah kata Kamsiah ni handal kat dapur tau. terliur2 tengok puding tu tau. Syukran dan tq resipinya..insyaallah akan cuba ni tau nak bagi tau kat mama pula nanti

    ReplyDelete
  4. menyelerakan! kite memang suka puding2 ni.

    ReplyDelete
  5. Semalam baru cuba puding cocktail.. Next time nak cuba menu akak ni pula.. Tq kak for sharing.. :)

    ReplyDelete
  6. datang lagi nak salin resepi ya. tq

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum K...

    Sedap puding koktail ni..

    Selamat berpuasa buat K Dan keluarga. :)

    ReplyDelete
  8. sedap kak, saya suka puding camni. bebaru ni saya ada buat puding jagung, tapi terlebih air rasanya pasal lembik ckit.

    ReplyDelete
  9. As-salam
    Ayunya gaya persembahan puding tu. Membuatnya tak berapa susah, tapi amat sesuai untuk juadah berbuka. Menyegarkan! Selamat meneruskan perjuangan Ramadhan.

    ReplyDelete
  10. sukanya tgok..mesti sedap ni..makan lak sejuk2

    ReplyDelete
  11. Salam ..

    Boleh la order utk raya nanti nie.. hehe .. =)

    ReplyDelete
  12. Sedapnya nampak.. sejuk2 nyamannya..
    masalahnya family makchaq 4 orang tak makan benda2 bersusu ni.. jadi kami sangat jarang la buat apa2 yg ada susu walaupun makchaq suka....

    ReplyDelete
  13. lama dah tak buat puding nie..
    boleh la buat utk buka puasa

    salam kenal..terima kasih sudi follow..

    ReplyDelete
  14. ai pun suka pudding gini kaka sedap jer...
    sejuk anak tekak makan khen...

    ReplyDelete
  15. sy suka benda2 manis mcmni..makan sejuk2 indahnyaaaa :)

    ReplyDelete
  16. wahhhh...sgt gojes puding tu...terase2 lalu kat tekak ni hah...

    nyamannye lahaiiii...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Kamsiah

    tap payah kunyah lama2....
    saya suka


    Selamat menjalani ibadah puasa

    ReplyDelete
  18. wow akak..bestnye..thanx kongsi resepi..bleh buat ni..heheh

    ReplyDelete
  19. Puding memang sesuai utk bulan puasa.

    ReplyDelete
  20. senang jer kan nak buat puding ni, terima kasih kerana berkongsi resepi.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.