21 March 2015

Colek Ayam D'Cherang Restoren

Saya berada  di Kelantan dari 17-20 hb
pulang bersama adik
utk menziarahi ayahanda yg kurang sihat

Semasa disana sempatlah  saya merasai makan 
Colek Ayam D'Cherang,Kota  Bharu
ni pertama kali makan


'
Sebenarnya ia ala2 pasembor kat  Penang
gabungan ayam, popia goreng,kentang ,cucur udang  dan lain2 lagi
dicicah bersama sos
tp kuah pasembor lebih pekat,pedas

22 comments:

  1. Pertama kali dengar tentang colek ayam. Tentu sedap kan..?

    ReplyDelete
  2. COLEK AYAM TAPI BNYAK BHN LAIN YG BOLEH DIMKN YA..

    ReplyDelete
  3. mkn sorang belum tentu habis 1 pinggan tu hehe

    ReplyDelete
  4. menu yang baru saya dengar hehehe "colek ayam"

    ReplyDelete
  5. haah ya..gaya2 rojak pasembpr. kretaif penjual..

    ReplyDelete
  6. Kalau bulan puasa mmg cari sangat colek2 ni buat kudapan lrpas terawih kan... glamer kedai ni ..

    ReplyDelete
  7. 1st time dengar dan tengok...merasanya pula tidak tahulah bila...

    ReplyDelete
  8. rasanya pesembor lg sedap kot...:-))
    belum pnah cuba makanan ni

    ReplyDelete
  9. mkanan kelantan mmg sedap!..yg ni colek Ayam JM belum pernah mkn

    ReplyDelete
  10. Penah makan Colek ni tapi kat Kajang. Ada restoren Choleq yang menyediakan colek dari pantai timur

    ReplyDelete
  11. ya Allah penuh rumbu tu!telan ailio dah ni kamsiah...xsempat lg merasa colek ni..huhu
    Ayahanda kamsiah ok ke..?

    ReplyDelete
  12. wahhh!😍😍😍😍

    ReplyDelete
  13. uihh sedapnye...
    suke gak makan colek nie
    tu pon asben yang kenalkan
    dia macam rojak..
    campur3 semua nye

    ReplyDelete
  14. nampak menarik tu kak..lama saya tak singgah Blogwalking..Kat semua blog pun tak singgah, arini baru nak mula balik..huhu

    ReplyDelete
  15. Assalam kak kamsiah,
    1st time iols dengor n nengok colek ayam ni tau3
    teringin la pulop he3

    ReplyDelete
  16. brapa harganya? kuah manis ka kak kamsiah

    ReplyDelete
  17. Boleh laaa SS cuba makan kat sini bila SS ke klante nanti... Nmpak sodap tu...

    ReplyDelete
  18. kalau singgah di kota bharu nak juga mencuba

    ReplyDelete
  19. Tak penah dgr plak colek ayam..kalau rojak ayam penah laaa hehehe rojak leling pon ya org panggil ..ni first time sgr ni kak.nampak sodappp

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّØ­ْمَنِ الرَّØ­ِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.