27 March 2015

Warna Warni Bukit Bunga

Bukit Bunga merupakan kampung yang bersempadan dengan Malaysia-Thailand. 
Bukit Bunga terletak 30 km dari Tanah Merah
 sekiranya melalui Lebuhraya Timur Barat. 
Ianya beroperasi dari 9.00 hingga 7.00 malam.
ia seolah merupakan destinasi 'wajib' singgah..
 
antara yg dijual disini ialah makanan ringan

terdapat jugak periuk belanga,pinggan mangkuk,tikar dsb
buah2an pun ada..


beraneka warna serta saiz teddy bear

hmmm..ada yg berkenan la tu

27 comments:

  1. asalamualaikum kak kam...salam jumaat....patung katak tu comel...yan lom pnh sampai sini lagi...apalah yang anak2 tu berkenan..

    ReplyDelete
  2. Oooohhh... kalau di Johor ni macam di Air Hitamlah. Macam-macam dari barang mainan, makanan sampai hiasan. Pilah ajelah mana suka:)

    ReplyDelete
  3. Salam Jumaat Kam.. bestnya! Akak mmg suka bebeno destinasi yang cenggini. Bukit Bunga ni mesti masih baru kot sbb belum keluar dari peta akak lg..hahaha..

    ReplyDelete
  4. SALAM JUMAAT...XPERNAH SAMPAI LAGI KE BUKIT BUNGA...KALAU JLN2 KE UTARA NK CARI TEMPAT NI..

    ReplyDelete
  5. bestnye dpt shopping cni!xpenah smpai lg..nama bukit bunga ingat ada byk bunga ats bukit!!!kamsiah shopping apa?

    ReplyDelete
  6. Macam kat Padang besar ngan Air Hitam.. kopak lah duit..Tanah merah ni dekat Kelantan ke akak..

    ReplyDelete
  7. Ni kira ala2 rantau panjang dkt sg golok tula ye...?poket kenal tebal ni skali skala g tempat2 cmni...hee3

    ReplyDelete
  8. Kat Bukit Bunga ni time tak ramai orang dorang layanlah kita. Tapi kalau time ramai pengunjung especially cuti sekolah...jangan haraplah huhu. Harga barangan pun mahal dan takleh tawar-tawar.

    ReplyDelete
  9. penah lalu je tak dan nk singgah hihihi dekat dgn umah abg ipar ni

    ReplyDelete
  10. Ramai jugak yang cakap tempat ni jualan barangnya lebih murah

    ReplyDelete
  11. Sebab tak tau tempat ni di mana, pada mulanya saya bayangkan mesti bukit yang penuh dgn bunga yang berwarna-warni...huhu. Kesian cek...

    ReplyDelete
  12. Pertama kali dengar nama Bukit Bunga. Mungkin di sini dulu ada bukit yg dipenuhi pelbagai bunga...?

    ReplyDelete
  13. Katak hijau a.k.a Keroppi itu mengingatkan saya pada saat pahit menjaga ibu_suri di awal psikiatriknya....

    ReplyDelete
  14. ini adalah jalan yang perlu saya tempuhi bila balik ke kampung mertua. adakala singgah adakala tidak

    ReplyDelete
  15. ini adalah jalan yang perlu saya tempuhi bila balik ke kampung mertua. adakala singgah adakala tidak

    ReplyDelete
  16. slm kak kam.. tun xpenah sampai bukit bunga nih.. malu je mak org kelantan, balik kelate sokmo bila cuti sekolah, tp xtau pasal bukit bunga.. hihi

    ReplyDelete
  17. 1st time saya dengar pasal Bukit Bunga ni..selama ni yg saya tahu, Padang Besar, Rantau Panjang, Danok..byk la barang2 Siam kat situ eh kak?

    ReplyDelete
  18. saya terkenang nasi kerabu gulai itik di kedai makan tak jauh dari petronas..hihi

    kena pandai tawar kan kalau membeli kat tempat2 macamni...

    ReplyDelete
  19. wah, dah lama nadia tak pergi area sempadan ni.
    mesti seronok kan kak?

    ReplyDelete
  20. Salam sis kamsiah...

    tergugat duit nikalau TA yang berada di situ...huhuhuhu







    pekabar sis..?maaf lama tak singgah sini

    ReplyDelete
  21. Mesti rambang mata kan?
    Best banyak toto yang murah boleh beli bawak balik jual kat kawan-kawan.. hihi.

    - Zaleha Awaluddin -

    ReplyDelete
  22. Assalam kak kamsiah,
    memang rambang mata nengok semua barang itu kan3 :)

    ReplyDelete
  23. seronok nya memborong kat sini sediakan duit je kan kak

    ReplyDelete
  24. Wow! Manyak syok... Boleh singgah sini nanti...

    ReplyDelete
  25. Fuhh shopping sakan tu kak..berwarna warni,,,

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.