04 August 2014

Mercun dan bunga api..

Bila suami dah mula kerja
dan anak2 dah mula bersekolah semula
barulah saya ada masa utk mengupdate blog ni..
so berderet lah entri tertunggak menunggu masa utk dipublishkan..


main mercun dan bunga api ni
dah jadi kemestian kat rumah mertua saya
saya tak pernah beli..cuma join tengok ja

bila ada budak2 depan rumah saya ni bermain mercun
kdg2 saya jadi geram..terkejut...bising..

tp bila sendiri yg main..ehhh seronok rupanya main mercun ni

semuanya mendongak keatas..rakam jgn tak rakam..
  sebenarnya semua dok tunggu yg ni

19 comments:

  1. Hamboih meriahnya bunga api dia :) selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak.. Selamat hari raya maaf zahir dan batin..baru ada kesempatan nak menyinggah...semoga akak sentiasa bergembira

    ReplyDelete
  3. tu diaaa....288 dass..

    kat kampung kita keliling umah budak2 duk main..diaorg lawan sape paling kuat..huhu..

    ReplyDelete
  4. terasa meriahnya bila raya ada main mercun yer kak.. seronok sangat bila berkumpul ramai2.. terasa sangat suasana beraya dikampung hehe..
    Selamat Hari Raya ;)

    ReplyDelete
  5. meriah sket rasa klu leh main bunga api kan kak?baru rasa raya..huhu

    ReplyDelete
  6. Salam aidilfitri kak..

    Mercun das saya panggil tu...mmg syiok!

    ReplyDelete
  7. seronoknya main bunga api reramai..meriah raya..

    ReplyDelete
  8. meriah malam2 main mercun...seronok tgk 288 das tuh...

    ReplyDelete
  9. cikda takut bunyi mercun huhuhu.. tobat tak mo joint.. tgk dari jauh tutup telinga aci?

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..
    baru ada kesempatan beraya..
    saya ni takut dengan mercun terutama
    mercun bola tu...eeeee
    tapi bunga api suka sesangat.

    ReplyDelete
  11. tiap - tiap tahun ada bunga api masa raya.. kali ni sunyi sepi sebab neighbour baru dapat cucu dan Tuam Rumah tak sihat..

    ReplyDelete
  12. Kebabomm... wah seronok yer kak main mercun :D

    ReplyDelete
  13. Bunga api ni.. dulu saya ingat time hari nak sambut merdeka aje dia orang sibuk main. Sekarang time raya pun berlumba-lumba dok main. Terkejut kita dibuatnya.

    ReplyDelete
  14. Bunga api dan mercun sekarang lebih advanced dari zaman akak dulu. Time kak bebudak mercun papan dengan meriam katak je yang famous pun...

    ReplyDelete
  15. kak, raya tanpa bunga api ni macam hilang seri kan..kamipun main gak dengan anak2 buah yg jenis putar2 tu je..hehe

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.