11 February 2015

Suri...

32 comments:

  1. kaknoor jugak suri Kam,tapi alhamdulillah so far so good, kalau tak kena mogok masak tu kan hehe

    ReplyDelete
  2. tribute to Suri-suri semua, ganjaan menanti di akhirat jua, In Shaa Allah. :)

    ReplyDelete
  3. menarik ni kamsiah..terima kasih sudi kongsi

    ReplyDelete
  4. salams kak,

    dtg sini membaca entry 'suri' :)

    ReplyDelete
  5. Saya teringin nak menjadi suri.. tapi apakan daya belum tiba masanya

    ReplyDelete
  6. Usah difikir apa dikata orang...
    Insya Allah, besar ganjarannya oleh Ilahi...

    ReplyDelete
  7. Yang paling saya kesian ialah suri part time, balik kerja dalam keadaan penat, kalut2 solat Asar kemudian bergegas ke dapur utk sediakan makan malam pula. Bulan puasa lagilah kesian, dalam keletihan cuba juga masak apa yang patut demi anak dan suami yg mahukan makanan panas dan fresh. Tapi yang paling kesian ialah ada suami yg boleh pandang saja isteri yg sibuk di dapur tanpa membantu seolah2 itu memang keja hakiki suri, seolah2 tangan suami diserang polio dan lumpuh!

    ReplyDelete
  8. bulan 4 ni ita pun jadi suri umah sepenuh masa..hhuuhuhu..mesti bosan sebab biasa keje...takde duk terperap kat umah...

    ReplyDelete
  9. tersentuh lak bila ita membacanya...
    maklum sumer kena dgn diri ku..

    ReplyDelete
  10. KY bangga menjadi suri di hati suami..

    ReplyDelete
  11. Mmg terlalu banyak pengorbanan seorang suri :)

    ReplyDelete
  12. Saya suka komen Jr...huhuhu...mcm saya la tu....( tapi abang ada tolong2 juga walau most of the time...mcm apa..kena polio...)

    ReplyDelete
  13. sayu hati..tiba2 teringat mak di kampung mrngurusi rumah sendiri..cuma berehat bila pi rumah yan aje...

    ReplyDelete
  14. suri dalam rumahtangga . mmg byk beban tapi sangat mulia kerjanya ...

    ReplyDelete
  15. Singgah sini
    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

    Segmen Mencari Bloglist blogahbar

    Senarai Peserta

    Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

    ReplyDelete
  16. suri banyak jasanye..tahniah akak..suri yg baik..bestnye..saya kalo bleh pon nak jadi suri..tp xboleh..

    ReplyDelete
  17. Allah janjikan syurga buat suri di tiap rumahtangga..terbaik muhasabah yang tinggi nilainya

    ReplyDelete
  18. salam kamsiah ..
    wlu apa org kata psl suri,
    jgn ambil peduli, yg penting kebahagian yg dibawah jagaan kam ..

    p/s .. tk datang utk event MSU@FUYOOMSU ke, anak aby sibuk sbb terbabit dgn event tu, katanya org2 culinary pun sibuk sama sbb grup culinary yg sedikan makanan ..
    masanya 23&24 febuary.
    sekadar info utk kamsiah

    ReplyDelete
  19. saya cukup respek pada suri sepenuh masa. saya pun tetap menggelar diri saya suri ..walaupun separuh masa..huhu

    ReplyDelete
  20. Suri yang ikhlas buat kerja rumah untuk seisi keluarga dijanjikan pahala...

    ReplyDelete
  21. Suri...insyaAllah mulia di mata ilahi.

    ReplyDelete
  22. Tak semua manusia tidak menghargai yang bernama 'suri'.

    Sebab itu di adakan anugerah ibu mithali.

    bapa mithali.... arghhh....

    ReplyDelete
  23. Hargailah Suri..mereka memiliki kesabaran dan ketabahan yang tinggi dalam menguruskan rumahtangga..

    ReplyDelete
  24. Hargailah Suri..mereka memiliki kesabaran dan ketabahan yang tinggi dalam menguruskan rumahtangga..

    ReplyDelete
  25. Saya setuju sangat... perkerjaan surirumah sangat dihormati di barat sehinggakan dipanggil 'homemaker' tapi dinegara kita masih dianggap tak penting... lebih dimuliakan amah indonesia lagi dari surirumah

    ReplyDelete
  26. suri yg menceriakan dan melengkapkan sebuah keluarga :)

    jemput join Mini GA by Nina + Anies

    ReplyDelete
  27. Perbaiki niat kita..ikhlaskan hati kita menjadi suri idaman ..

    ReplyDelete
  28. berat sebenarnya tugas seorang suri nih kan kak

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.