4 June 2013

Pendang Lake Resort


Alor Setar


Pada mulanya plan nak bermalam di Perlis
tp berubah plan..
bercadang nak tido di Alor Setar
sayangnya bilik hotel yg dikunjungi tiada kekosongan
yalah..sabtu...cuti Agong,tambah pulak cuti sekolah..
double2 lah manusia yg bercuti

meronda2 bandar Alor Setar sebelum bercadang balik kerumah..


beberapa pasangan pengatin
sedang berposing kat area ni



 


Pendang Lake Resort

Plan berubah lagi..
suami ajak tido disini

Dulu anak saya pernah jadi warga Pendang
selama setahun
ketika belajar di Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah (KMTK)
jadi saya biasa datang ke Pendang ni

ada kawan blog yg jadi lect kat KTMK ni



chalet berharga RM159/nite
hari biasa cuma RM150


chalet tersebut betul2 mengadap tasik
angin bkn lagi sepoi2 bahasa
tp ala2 taufan dah...
mmg best...

check out sebelum pukul 10 pagi

Tasik Beris

tasik lagi....

perahu nelayan...
disini ada dijual ikan air tawar













40 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tempat ok
jauh dari kesibukkan kota

Shaiful Zaidi said...

Salam akak...walaupun dekat, saya lum pernah sampai ke Pendang Lake Resort. Ok ke?

Amin A. R said...

seronok pergi tempat banyak angin..heheh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Biasa gak g Kedah...tp tak bape biasa ngan jalan2nya :)

JunAina said...

Walaupun Aina orang Perlis tak jauh dari Pendang dah tapi tak tau pun ada Pendang Lake Resort nih. Pergi Tasik Beris ada anggur tak?

Khai♥Rin : anies said...

knape x naik perahu tu kak?; -)

Aziela said...

Err...boleh memancing tak? Kalau saya nak ajak hubby, kena umpan dia dengan tempat yg boleh memancing.

Angah said...

baru tahu kat pendang ada tasik....boley try nanti...

Kniedaz said...

ok ke kak?

Fadzillah said...

Aduh.... Kamsiah. Pendang Lake Resort memang dah dekat dgn kg saya... tu. Mesti best menginap kat sana... kan. Teringat kampung ku.

lienda said...

kat kampong saya nie pendang....dah lama tak pi sama ke ngan pedu lake resort ?

thomas said...

Cantik menara yg mcm pagoda ni.

Tihara said...

cantiknya pemandangan kat tasik tu kan kak :)

ainnoraini said...

saya pun suka jln2 kat alor star...
tahun lepas cuti sekolah ada pergi bercuti kesana...terus ke perlis...

Zura Lee said...

syiok nye tdo mengadap tasik....

Daddy Ziyyad said...

Panas tak Kedah sekarang? Terbayang panas..sebab dulu pernah ke sana masa musim panas...adoiii...;)

Kat tasik tu, kalau ambik gambar sunset/sunrise mesti cantik

ALoNa CintamaniszLite said...

biasa laa musim cuti sekolah...cuti agong pulak tu..
mmg payah ler nk cari bilik kosong hotel...maupun homestay..
tokey hotel dan homestay leh senyum lebar masa ni..

nea lopah said...

Nmpak tenang suasana kat sana tu.

Kak Rose said...

banyak kali jugak tido kat sini semasa anak di Matrik Pendang dulu... mmg cantik tempatnya.

Tuan Juhaida said...

Sy suka tgk gambar perahu2 tu n tasik..csntik n mdamaikan sgt tasik beris ya?.pic perahu tertambat tu cantik sgt....

Jay Ar said...

Alor Setar dan Pendang sangat dekat di hati.... Alor Setar tempat tinggal, Pendang tempat kerja isteri....

Gee GTG said...

salam kak kamsiah..
wau.. sedapnye lah berjalan..
tapi memang cantiklah tempat tu.. seronoknye!!^^

Nastyna said...

Bestnya tempat ngadap lake, tenang jer nampak.

adarnadzmie said...

kak kam, pendang lake resort tu dah dekat kampung saya tu kak...hehe...

Tedi said...

pernah sampai Alor Setar tapi tak sempat ronda2. yang best nya stay di Rumah Hijau Kuning.

aizamia3 said...

cantik tempatnya.. ;)
rasa tenang je tengok tasik tu..

Noor Mala Shahar said...

cantik tempat ni bestnyer

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Kamsiah..
cantiknya...
mesti damai & tenang je bila menghadap tasik tu...
tak pernah sampai pendang lagi.. hhuhuu

Etuza Ezawarna said...

jauh berjalan luas pandangan...cantik2 pemandanganya indah..

MulutPayau said...

Cantik dan mendamaikan suasana tasik tu....
Cuti sekolah ni, kat mana2 pun ramai orng....

Azian Elias said...

come lah model awak tu..

ooo cuti2 mesia ye..

ANIM said...

kalau berjalan di malaysia, tasik, sungai dan pantai juga jadi pilihan...
saya sukakan ketenangan di tempat begitu..
cuti sekolah ni, kalau tak booked awal..memang susah nak dapat tempat bermalam

Etuza Ezawarna said...

datang lagi..gambar semua dah jelas, semalam 1, 2 ja nampak..teringin sangat..nak melancung ..apa kan daya keadaan lum mengizinkan..majulah di Malaysia ni..

Amanina Mads said...

dulu masa study kt kedah selalu lepak kt sana.. tasik beris tu cantik kan :)

AdaM Hawa said...

sonok kat sane kan.. nyaman.. tenang.. rindu ke sana..

che mid said...

Ralit tengok gambar-gambar yang hebat tu.. Che Mid pernah juga round-round di Pendang Lake tu, sempat tengok orang memancing di tasik. Luas juga tasiknya kan..

makchaq said...

Tentu seronok duduk tepi tasik berangin tu kan... Comei la Tasha..

AZ Collection said...

Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

Terima Kasih.. =)

Hanif Idrus said...

Wahhhh bejalan-jalan...
Shaful tu Blogger Laguna Merbok kan

Jumria Alimuddin said...

wah....sya lama uda x pg bercuti....klu skali skala dpt jln2 luar dr tmpt kebiasaan kn best :)

http://jumnutriblog.blogspot.com/2013/06/meal-shakes.html