4 June 2013

Pendang Lake Resort


Alor Setar


Pada mulanya plan nak bermalam di Perlis
tp berubah plan..
bercadang nak tido di Alor Setar
sayangnya bilik hotel yg dikunjungi tiada kekosongan
yalah..sabtu...cuti Agong,tambah pulak cuti sekolah..
double2 lah manusia yg bercuti

meronda2 bandar Alor Setar sebelum bercadang balik kerumah..


beberapa pasangan pengatin
sedang berposing kat area ni



 


Pendang Lake Resort

Plan berubah lagi..
suami ajak tido disini

Dulu anak saya pernah jadi warga Pendang
selama setahun
ketika belajar di Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah (KMTK)
jadi saya biasa datang ke Pendang ni

ada kawan blog yg jadi lect kat KTMK ni



chalet berharga RM159/nite
hari biasa cuma RM150


chalet tersebut betul2 mengadap tasik
angin bkn lagi sepoi2 bahasa
tp ala2 taufan dah...
mmg best...

check out sebelum pukul 10 pagi

Tasik Beris

tasik lagi....

perahu nelayan...
disini ada dijual ikan air tawar













40 comments:

  1. Salam akak...walaupun dekat, saya lum pernah sampai ke Pendang Lake Resort. Ok ke?

    ReplyDelete
  2. seronok pergi tempat banyak angin..heheh

    ReplyDelete
  3. Biasa gak g Kedah...tp tak bape biasa ngan jalan2nya :)

    ReplyDelete
  4. Walaupun Aina orang Perlis tak jauh dari Pendang dah tapi tak tau pun ada Pendang Lake Resort nih. Pergi Tasik Beris ada anggur tak?

    ReplyDelete
  5. Err...boleh memancing tak? Kalau saya nak ajak hubby, kena umpan dia dengan tempat yg boleh memancing.

    ReplyDelete
  6. baru tahu kat pendang ada tasik....boley try nanti...

    ReplyDelete
  7. Aduh.... Kamsiah. Pendang Lake Resort memang dah dekat dgn kg saya... tu. Mesti best menginap kat sana... kan. Teringat kampung ku.

    ReplyDelete
  8. kat kampong saya nie pendang....dah lama tak pi sama ke ngan pedu lake resort ?

    ReplyDelete
  9. cantiknya pemandangan kat tasik tu kan kak :)

    ReplyDelete
  10. saya pun suka jln2 kat alor star...
    tahun lepas cuti sekolah ada pergi bercuti kesana...terus ke perlis...

    ReplyDelete
  11. Panas tak Kedah sekarang? Terbayang panas..sebab dulu pernah ke sana masa musim panas...adoiii...;)

    Kat tasik tu, kalau ambik gambar sunset/sunrise mesti cantik

    ReplyDelete
  12. biasa laa musim cuti sekolah...cuti agong pulak tu..
    mmg payah ler nk cari bilik kosong hotel...maupun homestay..
    tokey hotel dan homestay leh senyum lebar masa ni..

    ReplyDelete
  13. banyak kali jugak tido kat sini semasa anak di Matrik Pendang dulu... mmg cantik tempatnya.

    ReplyDelete
  14. Sy suka tgk gambar perahu2 tu n tasik..csntik n mdamaikan sgt tasik beris ya?.pic perahu tertambat tu cantik sgt....

    ReplyDelete
  15. Alor Setar dan Pendang sangat dekat di hati.... Alor Setar tempat tinggal, Pendang tempat kerja isteri....

    ReplyDelete
  16. salam kak kamsiah..
    wau.. sedapnye lah berjalan..
    tapi memang cantiklah tempat tu.. seronoknye!!^^

    ReplyDelete
  17. Bestnya tempat ngadap lake, tenang jer nampak.

    ReplyDelete
  18. kak kam, pendang lake resort tu dah dekat kampung saya tu kak...hehe...

    ReplyDelete
  19. pernah sampai Alor Setar tapi tak sempat ronda2. yang best nya stay di Rumah Hijau Kuning.

    ReplyDelete
  20. cantik tempatnya.. ;)
    rasa tenang je tengok tasik tu..

    ReplyDelete
  21. Salam K.Kamsiah..
    cantiknya...
    mesti damai & tenang je bila menghadap tasik tu...
    tak pernah sampai pendang lagi.. hhuhuu

    ReplyDelete
  22. jauh berjalan luas pandangan...cantik2 pemandanganya indah..

    ReplyDelete
  23. Cantik dan mendamaikan suasana tasik tu....
    Cuti sekolah ni, kat mana2 pun ramai orng....

    ReplyDelete
  24. come lah model awak tu..

    ooo cuti2 mesia ye..

    ReplyDelete
  25. kalau berjalan di malaysia, tasik, sungai dan pantai juga jadi pilihan...
    saya sukakan ketenangan di tempat begitu..
    cuti sekolah ni, kalau tak booked awal..memang susah nak dapat tempat bermalam

    ReplyDelete
  26. datang lagi..gambar semua dah jelas, semalam 1, 2 ja nampak..teringin sangat..nak melancung ..apa kan daya keadaan lum mengizinkan..majulah di Malaysia ni..

    ReplyDelete
  27. dulu masa study kt kedah selalu lepak kt sana.. tasik beris tu cantik kan :)

    ReplyDelete
  28. sonok kat sane kan.. nyaman.. tenang.. rindu ke sana..

    ReplyDelete
  29. Ralit tengok gambar-gambar yang hebat tu.. Che Mid pernah juga round-round di Pendang Lake tu, sempat tengok orang memancing di tasik. Luas juga tasiknya kan..

    ReplyDelete
  30. Tentu seronok duduk tepi tasik berangin tu kan... Comei la Tasha..

    ReplyDelete
  31. Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

    AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Terima Kasih.. =)

    ReplyDelete
  32. Wahhhh bejalan-jalan...
    Shaful tu Blogger Laguna Merbok kan

    ReplyDelete
  33. wah....sya lama uda x pg bercuti....klu skali skala dpt jln2 luar dr tmpt kebiasaan kn best :)

    http://jumnutriblog.blogspot.com/2013/06/meal-shakes.html

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●