11 January 2017

WW : Masak Lemak Cili Padi Pucuk Ubi

Menu kampung yg tak
pernah jemu ditekak

teringat arwah emak dulu
suka masukkan ikan pekasam
bila masak pucuk ubi atau pucuk mengkudu

11 comments:

  1. Pucuk ubi ni mmg sedap diregu dengan apa jua lauk kan..
    Baru ni CH buat Masak tempoyak udang dengan pucuk ubi..
    Emmm dapnya.. teringat almarhumah mak juga..
    Suka makan pucuk ubi..

    ReplyDelete
  2. Betullah... inilah salah satu menu tradisi yg kakak rasa dari utara hingga ke selatan, barat-timur semua tahu dan pernah menikmatinya.

    ReplyDelete
  3. Akak juga pengemar pucuk ubi masak lemak tapi dah lama tak masak bila kena makan sorang .Kalau teringin juga tunggu anak2 balik .

    ReplyDelete
  4. selalu kalau jumpa sayur ni memang akan ambil dan makan. nak masak sendiri jarang2 jugala

    ReplyDelete
  5. Sedapnya....saya tak dapat lupa betapa sedapnya adik saya masak lemak kuning pucuk mengkudu dengan ikan kering...aduhh..sebut ni pun melelh air liur..

    ReplyDelete
  6. sedar2 udah tambah nasi je dlm pinggan klu lauk gini kak oi

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.